EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Elbukott az ellenzéki roncsderbi

Igen alacsony részvétel mellett ért véget a hétvégén az ellenzéki pártok roncsderbije, vagyis a főpolgármesteri címért folytatott előválasztás. A bohóckodás nem érdekelte a budapestieket, azon mindössze 2,4 százalékuk vett részt.

Nehéz követni az ellenzéki pártok szerencsétlenkedését. Legújabban úgynevezett főpolgármesteri előválasztással szórakoztatták magukat, és keserítették el egyre fogyatkozó számú híveiket.


– Az történt, hogy az MSZP-ben és két kis pártban lejátszottak egy háziversenyt. A nézőszám szerény volt, a budapesti választók 2,4 százaléka járult az urnákhoz. Annyi biztos, hogy Horváth Csaba kiesett – reagált Tarlós István főpolgármester arra, hogy Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd bukott kormányfőjelöltje nyerte az ellenzéki roncsderbi első körét.

Tarlós István (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Egyértelmű kudarc a baloldali előválasztás, teljes érdektelenségbe fulladt, még az ellenzéki szimpatizánsoknak is csupán töredéke vett részt rajta. Ez lényegében az MSZP–Párbeszéd háziversenye volt, az előválasztással igyekeztek legitimálni a saját politikusukat főpolgármester-jelöltként. Számukra nem volt igazi tétje a megmérettetésnek, hiszen a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje és budapesti politikusa közül lehetett választani, így nem volt kétség afelől, hogy az MSZP-hez lojális személy kerül ki győztesen – magyarázta lapunknak Deák Dániel politológus.


Karácsony Gergely
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Mivel nagyon alacsony volt a részvétel, a többi ellenzéki jelölt meg fogja kérdőjelezni Karácsony Gergely jelöltségének és magának az előválasztásnak a legitimitását, így például Puzsér Róbert esetében elképzelhető, hogy mégsem fog részt venni a második fordulóban – utalt a roncsderbi várhatóan júniusban tartandó második körére a szakember. Akkor a tervek szerint a kemény beszólásairól ismert Puzsér Róbert kritikus (LMP) és Sermer Ádám (Liberálisok) mérkőzik meg a most győztes Karácsonnyal, illetve az esetleg addig jelentkezőkkel.

Mint ismert, Tarlós István főpolgármester lesz a Fidesz jelöltje az októberi főpolgármester-választáson, a politikus a kormánypártoknál is népszerűbb a fővárosiak körében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.