EUR: 329,35 Ft
CHF: 301,91 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Elbukott az ellenzéki roncsderbi

Igen alacsony részvétel mellett ért véget a hétvégén az ellenzéki pártok roncsderbije, vagyis a főpolgármesteri címért folytatott előválasztás. A bohóckodás nem érdekelte a budapestieket, azon mindössze 2,4 százalékuk vett részt.

Nehéz követni az ellenzéki pártok szerencsétlenkedését. Legújabban úgynevezett főpolgármesteri előválasztással szórakoztatták magukat, és keserítették el egyre fogyatkozó számú híveiket.


– Az történt, hogy az MSZP-ben és két kis pártban lejátszottak egy háziversenyt. A nézőszám szerény volt, a budapesti választók 2,4 százaléka járult az urnákhoz. Annyi biztos, hogy Horváth Csaba kiesett – reagált Tarlós István főpolgármester arra, hogy Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd bukott kormányfőjelöltje nyerte az ellenzéki roncsderbi első körét.

Tarlós István (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Egyértelmű kudarc a baloldali előválasztás, teljes érdektelenségbe fulladt, még az ellenzéki szimpatizánsoknak is csupán töredéke vett részt rajta. Ez lényegében az MSZP–Párbeszéd háziversenye volt, az előválasztással igyekeztek legitimálni a saját politikusukat főpolgármester-jelöltként. Számukra nem volt igazi tétje a megmérettetésnek, hiszen a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje és budapesti politikusa közül lehetett választani, így nem volt kétség afelől, hogy az MSZP-hez lojális személy kerül ki győztesen – magyarázta lapunknak Deák Dániel politológus.


Karácsony Gergely
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Mivel nagyon alacsony volt a részvétel, a többi ellenzéki jelölt meg fogja kérdőjelezni Karácsony Gergely jelöltségének és magának az előválasztásnak a legitimitását, így például Puzsér Róbert esetében elképzelhető, hogy mégsem fog részt venni a második fordulóban – utalt a roncsderbi várhatóan júniusban tartandó második körére a szakember. Akkor a tervek szerint a kemény beszólásairól ismert Puzsér Róbert kritikus (LMP) és Sermer Ádám (Liberálisok) mérkőzik meg a most győztes Karácsonnyal, illetve az esetleg addig jelentkezőkkel.

Mint ismert, Tarlós István főpolgármester lesz a Fidesz jelöltje az októberi főpolgármester-választáson, a politikus a kormánypártoknál is népszerűbb a fővárosiak körében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • Már több mint 29 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál

    Már több mint 29 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál

    Már nemcsak az élelmiszert árusító automaták adatait kell bejelenteni az adóhivatalnál, hanem szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden ilyen berendezést, az üzemeltetők már több mint 29 ezer automatát regisztráltak, ezekből több mint 6100 parkoló automata – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.