2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb XIII.kerület

Elégedetlenség ecsettel, szénnel, ceruzával

Szabo Zoltan kiallitas megnyito, József Attila Művelődési Központ
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kerületünk díszpolgára, Szabó Zoltán érdemes művész és Munkácsy-díjas festőművész sajátos helyet foglal el századunk második felének képzőművészetében. Olyan egyéniség, aki őstehetségként indult, tanárai is csak egyengetni tudták az útját, és alakítani mindig robbanásra kész egyéniségét, de a maga választotta útról, eszményeitől nemigen lehetett eltéríteni. Szabó Zoltán mindig az ideáit, a belső elégedetlenségeit festette meg ecsettel, szénnel vagy épp ceruzával. Alkotásainak egy részét most megnézhetik a József Attila Művelődési Központban nyílt kiállításon, ahova a belépés ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.