EUR: 352,27 Ft
CHF: 330,94 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Külföld

Élete végéig börtönben marad a a torontói mészáros, aki homoszexuális férfiakra vadászott

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy kanadai törvényszék pénteken Bruce McArthur torontói sorozatgyilkost, akit azzal vádoltak, hogy 2010 és 2017 között nyolc homoszexuális férfit gyilkolt meg, áldozatainak maradványait pedig növénydézsákba rejtette.

McArthurt, aki bűnösnek vallotta magát a nyolcrendbeli gyilkosságban, 2018 januárjában fogta el a torontói rendőrség. A férfit kezdetben még csak ötrendbeli gyilkossággal gyanúsították.


John McMahon bíró az ítélethirdetéskor kijelentette: “nincs kétség afelől, hogy Bruce McArthur tovább gyilkolt volna”. Mint mondta, az elítélt nem mutatott megbánást, és nem is adta fel magát önként a hatóságoknak.

A 67 éves McArthur csak 25 év múltán kérheti feltételes szabadlábra helyezését – tette hozzá a bíró.

A nyomozók több mint 30 olyan kertes házban kutatták át a növénydézsákat, amelyekben a feltételezett sorozatgyilkos munkát vállalt, de végül mindegyik áldozatát azon az ingatlanon találták meg, ahol szerszámait és gépeit tárolhatta a kertészi munkájáért cserébe.

McArthur a torontói melegnegyedben, a Gay Village-ben és homoszexuális partnerkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival, többségében középkorú közel-keleti vagy dél-ázsiai bevándorlókkal, és legalább egy részükkel bizonyítottan szexuális kapcsolatot létesített, a gyilkosságok indítéka azonban nem ismert.

Az egyik meghallgatáson kiderült az is, hogy McArthur megtartotta áldozatai egyes holmijait, s számítógépén felvételeket is őrzött róluk.

Kapcsolódó Cikkek