EUR: 333,42 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Belföld

Eligazítást tartott Budapesten Soros embere

A hétvégén Magyarországon járt Soros György egyik legmegbízhatóbb brüsszeli embere, Frans Timmermans, aki az MSZP kongresszusán a migrációt éltette. Az európai bevándorláspártiak listavezetőjét nem zavarja, hogy a baloldal összefog a rasszista botrányairól elhíresült Jobbikkal.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke pénteken érkezett Budapestre, este pedig a Ripost szerint az egyik Pozsonyi úti étteremben tartott titkos eligazítást az MSZP és a Gyurcsány-féle DK vezetőinek.


Timmermans előtte az ATV vendége volt, ahol nemcsak a kerítést szapulta, hanem elismerte, hogy rendszeresen egyeztet Soros Györggyel. Utoljára pár hónapja találkoztak, és alaposan kitárgyalták, mi történik Európában és az egyes uniós tagállamokban. Hogy egy semmilyen politikai felhatalmazással nem bíró üzletember miért számoltathat el egy vezető brüsszeli politikust, arról persze most sem esett szó.

Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje
MTI/Mónus Márton

Timmermans látogatásának másik pikantériája, hogy az MSZP mostanában éppen a rasszista, antiszemita Jobbikkal készül összefogni. Európa nyugati felén, ahonnan a holland politikus is jött, persze az ilyesmi elképzelhetetlen, így a szocik nagy fejtörést okoztak brüsszeli „főnöküknek”. Timmermans ugyan próbált úgy tenni, mintha számára elfogadhatatlan lenne a baloldali–náci összefogás, szavait mégis nehéz elhinni.


Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint a hétvégén kiderült, Timmermans „nem zárta ki, hogy a magyarországi szocialisták együttműködjenek a zsidózó, cigányozó Jobbikkal annak érdekében, hogy a bevándorláspártiak az európai parlamenti választáson minél több szavazatot tudjanak szerezni”.

Hozzátette, a bevándorláspártiak be akarják vezetni a kvótát és a migránsvízumot, el akarják venni a határvédelem jogát, legalizálnák a gazdasági migrációt, megháromszoroznák a Soros-szervezetek támogatását, és meg akarják büntetni a bevándorlásellenes országokat.

Soros embere az MSZP kongresszusának sztárvendége volt. Felszólalásában a szokásos bevándorláspárti lózungokat pufogtatta, és elítélte a kormány családtámogatási rendszerét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek