EUR: 334,31 Ft
CHF: 305,56 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Külföld

Elképesztő! Ezért akarja otthagyni az ISIS-t a brit lány

Mint arról már beszámoltunk, szeretne hazatérni Londonba egy fiatal brit nő, aki négy éve, még gyermekkorúként két barátnőjével Szíriába utazott, és ott csatlakozott az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezethez.

Most az is kiderült, hogy megdöbbentő oka van a hazatérésre a 19 éves diáklánynak, aki Szíriában terrorista volt és érthetően sokan félnek tőle.


Ha valaki volt olyan bátor, hogy önként elhagyta hazáját és elment harcolni az Iszlám Államhoz, akkor most vállalja is a következményeit – gondolhatják teljes joggal azok a nyugat-európai politikusok, akik csak vonakodva engedik vissza a “bűneiket megbánó” honfitársaikat, különösen azért, mert általában fogalmuk sincs arról, hogy Szíriában vagy Irakban mit követtek el – írja a Ripost.

Shamima éppen most szülte meg a harmadik, egy holland dzsihadistától származó gyermekét. Jelenleg a férje egy másik táborban tartózkodik Szírián belül. Mivel az első két gyermeke – részben alultápláltság miatt – életét vesztette, az iszlamista lány abban bízik, hogy majd otthon, Nagy-Britanniában rendesen ellátják a babáját. Jelenleg ugyanis egy 25 ezer fős táborban él, ahol nagy a fertőzésveszély – számol be a portál a Mirror-ra hivatkozva.


A Ripost információi szerint ráadásul Begum a The Timesnak azt nyilatkozta, hogy nem bánta meg az Iszlám Állam soraiban töltött időt, de meggyőződése, hogy „az elnyomás és korrupció miatt a kalifátus nem érdemelt végső győzelmet”. A brit közvéleményt megosztotta története. A belügyminisztérium államtitkára, Ben Wallace úgy fogalmazott, hogy “Nem fogok kockára tenni brit életeket azáltal, hogy terroristákat hozatok haza egy bukott államból.”

Theresa May miniszterelnök szóvivője a történtekkel kapcsolatban azt mondta, hogy a tinédzsernek joga van hazatérni Nagy-Britanniába, de bizonyosan felelősségre fogják vonni az általa jelentett nemzetbiztonsági kockázat miatt. Begum apja kegyelmet kért a lányának azzal, hogy még túl fiatal volt, amikor elment, és nem volt képes mérlegelni tettei súlyát – írja a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek