EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Külföld

Elképesztő! Otthonától 600 kilométerre találták meg a fél éve eltűnt Alzheimer-beteget

Kínában, lakóhelyétől 600 kilométerre találtak meg egy fél éve eltűnt Alzheimer-kóros thaiföldi nőt.

Az 59 éves nő tavaly nyáron távozott ismeretlen helyre lánya lakásából az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban. Hónapokon át hiába keresték, végül a dél-kínai Kunming városban tűnt fel járókelőknek az utcán tébláboló mezítlábas nő. Személyi igazolványa alapján a kínai hatóságok azonosították, és betegségére tekintettel kórházban helyezték el.


A thaiföldi hatóságok szerint senki sem tudja, miként került az asszony külföldre, ráadásul úgy, hogy át kellett kelnie Mianmaron vagy Laoszon, mivel Thaiföld közvetlenül nem határos Kínával.

A thaiföldi bevándorlási hivatal egy illetékese szerint a nő, aki egy hegyi törzs tagja, azt mondta, hogy nem messze lakó fiát indult meglátogatni, “de aztán csak ment és ment…” A 600 kilométert gyalogosan tette meg, ennivalót kéregetésből szerzett.

A Thaiföldről elkóborolt asszonyt már december végén megtalálták a dél-kínai Jünnan tartomány fővárosában, de csak csütörtökön találkozhatott 35 éves lányával, mivel annak időbe telt az utazáshoz szükséges dokumentumok beszerzése.

A kunmingi kórházban csütörtökön lezajlott megható viszontlátásról videó került fel az internetre. Lánya szerint az asszony 20 kilót fogyott a hosszú vándorlás alatt. A visszautat már repülőgépen fogja megtenni.

Az Alzheimer-kór főbb tünetei közé tartozik az erősödő feledékenység, a beszéd- és tájékozódási zavar, a személyiség megváltozása.

Kapcsolódó Cikkek