2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Külföld

Elképesztő! Halálra kínozták a férfit kihallgatás közben

Három év börtönbüntetésre ítélt egy dél-egyiptomi bíróság három rendőrt hétfőn, mert kihallgatása közben halálra kínoztak egy embert.

A rendőrökkel összejátszó orvosszakértőt, aki a halál okaként szívrohamot jelölt meg, a dél-egyiptomi Szohág tartományi bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte, továbbá két évre eltiltotta hivatása gyakorlásától.

Az ítéletek nem jogerősek.

A 23 éves áldozatot 2016-ban tartóztatták le gyilkosság gyanújával. A családja azzal vádolta a rendőröket, hogy erőszakkal akartak belőle vallomást kicsikarni, és az elszenvedett kínzásokba halt bele.

A 2011-es egyiptomi forradalom kiváltó okai közt szerepeltek a rendőrségi túlkapások is. Az egész országra kiterjedő megmozdulások végül megdöntötték Hoszni Mubarak államfő 30 éve tartó autokrata rendszerét.

A hatóságok többször hangsúlyozták, hogy a fentiek csupán “elszigetelt esetek” és a felelősök megbüntetését ígérték.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.