2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Szeged

Elképesztő luxusra futotta a Szeviép-vezéreknek

Dubajtól a Maldív-szigeteken át Milánóig sok luxushelyen töltötte az időt Pistrui László, a Szeviép-per harmadrendű vádlottja feleségével. Az erről készült fotókat a Pesti Srácok hírportálon jelentették meg csütörtökön. Pistruiról még festmény is készült.

Sorra mentek tönkre a Szeviép alvállalkozói, de eközben az első fokon elítélt Szeviép-vezérek nem sajnálták luxusutakra költeni a pénzt. Ez derült ki azokról a képekről, amelyeket egy ismeretlen informátor juttatott el a Pesti Srácokhoz.


Pistrui László az Alpok eszményi látképe előtt

Szikrázó napsütés. Forró homok. Pistrui Dubajban is üdült

A Maldív-szigeteki Coco Beachen

A csütörtökön megjelent képek többségén Pistrui László látható különféle környezetben.

A Szeviép-ügytől Botka László polgármester az ítélethirdetés óta minden erejével megpróbált elhatárolódni. Pedig minden jel arra utal – még dokumentumok is igazolták –, hogy  az építőipari vállalat botránya ezer szállal kötődik a szocialista városvezetéshez.


Ennek egyik epizódja volt, hogy a horvátországi Opatijában fuccsolt be a Szeviép egyik beruházása. Az alvállalkozók ekkor sem kapták meg a pénzüket. A híresztelések alapján azonban Opatija nemcsak emiatt hozható kapcsolatba Pistruival, hiszen a csődbűntettért társaival nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt Szeviép-vezér nyaralt is a városban. Emellett 64 lábas jachtjával az Adriai-tengert is bejárta, legalábbis egy évtizeddel ezelőtt erről dicsekedett a sajtóban. Ezenkívül a cégvezérek járműflottáját Szeviép-rendszámos autókkal gyarapították.

A Szeviép-botrány tragikus mozzanata, hogy öngyilkos lett az egyik tönkrement alvállalkozó, akinek nyolcmillió forinttal tartozott az építőipari cég.

A lentebb látható képeken szerepel a Coco Beach-i búvárkodással egybekötött nyaralás a Maldív-szigeteken, amelynek útiköltsége és szállása két főre 4 millió forintba kerül a Pesti Srácok értesülései szerint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.