2019. június 27., csütörtök
László

Külföld

Elképesztő! Tanárait verte össze az őrjöngő migráns

A 14 éves csecsen bevándorlót az igazgatói irodába küldték, mert nem akarta letenni mobiltelefonját tanítás közben, ezután kezdődött az ámokfutása.

Bécs legproblémásabb része a Favoriten nevű kerület, ahol több iskolában is biztonsági cégek tartják fenn a rendet. Az egyik favoriteni középiskolában a múlt hét második felében egy 14 éves csecsen diáktól el kellett venni a mobiltelefonját, mert azt még a tanóra közben is nyomogatta. A tanár, miután elkérte a mobilt, felküldte a diákot az igazgatóhoz, ahol alaposan elbeszélgettek vele. Ez a kioktatás azonban feltehetően nem tetszett a diáknak, aki az irodát elhagyva úgy feldühödött, hogy három tanárt is megvert – számol be az esetről a Ripost.hu.


A tanári kar már korábban is tapasztalt kirívó viselkedést a migránstól, ami ez idáig ugyan nem fajult tettlegességig. Az iskola a szülők kérlelése ellenére kénytelenek voltak feljelentést tenni az ügyben.

A Ripost.hu információi szerint a hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt években nőtt a bécsi iskolákban az erőszakos bűncselekmények száma. A 2017/18-as évben 258 iskolai feljelentés érkezett a rendőrséghez, ebből 229 esetben testi sértés miatt indult eljárás.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek