2019. november 13., szerda
Szilvia

Külföld

Már legalább 150 ember vesztette életét Indiában pancsolt szesz fogyasztása miatt

Már legalább 150 ember vesztette életét India egyik északkeleti államában mérgező pancsolt szesz fogyasztása miatt – közölték vasárnap a hatóságok.

Asszám államban három különböző kórházban továbbra is több mint 170 embert ápolnak a mérgezés tüneteivel. Új páciensek is érkeznek még, akiknek két nappal a pancsolt alkohol fogyasztása után lettek panaszaik.


A hatóságok vizsgálják a mérgező ital pontos összetételét, illetve próbálják felderíteni az eredetét és elfogni a felelősöket. Eddig 16 embert vettek őrizetbe. A hivatalos tájékoztatás szerint teaültetvényeken dolgozó munkások ittak az illegálisan előállított alkoholból csütörtökön, miután kézhez kapták munkabérüket.

Az asszámi tömeges mérgezés előtt mindössze két hete történt hasonló tragédia Észak-Indiában, Uttar Prades és Uttarakhand államokban. Akkor több mint száz ember halt meg az illegálisan készített, mérgező hatású szesz fogyasztása miatt.

Indiában széles körben elterjedt a pancsolt italok fogyasztása, ugyanis sokkal olcsóbbak az import áruknál és a bevett indiai márkáknál. A nemzeti bűnügyi nyilvántartási hivatal szerint átlagosan körülbelül ezer ember hal meg évente Indiában illegálisan készült szesz miatt, főleg a társadalom szegényebb rétegéből. Ezeket az italokat általában rossz minőségű alapanyagokból, ipari alkoholból és egyéb mérgező szerekből keverik ki.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek