EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Pécs

Elkezdődött a Házasság Hete

Országszerte több mint 200 programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára a Házasság Hetén, ami vasárnap kezdődött. Hazánkban tizenkettedik alkalommal rendezik meg a keresztény egyházak és a civil szervezetek széles körű összefogásával a rendezvénysorozatot. A rendezvénysorozatot Pécsett dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki elmondta: 2016-ban húszéves rekordot döntött a házasságkötések száma és ez az arány nem változott. 

Pécsett misével, majd családoknak szóló programokkal nyitották meg a Házasság Hetét.


– Jó alkalom arra is, hogy a társadalom legkisebb egységére, a család fontosságára felhívjuk a figyelmet a mai társadalmunkban, és egy szép közösségi alkalom is a városban, ahol több százan összejövünk – mondta Őri László Pécs alpolgármestere.

A programsorozatot a Nagycsaládosok Országos Egyesületével közösen rendezik, akik idén a házasulandó párokat is támogatják.

– Meghirdettünk egy esküvőpályázatot, amelyre azok a fiatal párok jelentkezhetnek, akik bátran merik vállalni, hogy igent mondanak, és akár ezt nagyobb nyilvánosság előtt is megteszik. Az ő esküvőjüket mi szervezzük – mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

A házasság hete már több mint 20 országban jelen lévő kezdeményezés, ami szeretné felhívni a figyelmet a házasság és a család értékeire, valamint célja a segítségnyújtás a párkapcsolati problémákkal küszködőknek

Benede Attila kiemelte: örömteli az a változás is, ami az elmúlt három esztendőben történt. 2016-ban húszéves rekordot döntött a házasságkötések száma, és ez az arány nem változott.

Kapcsolódó Cikkek