EUR: 322,44 Ft
CHF: 287,24 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Ellopta a könnygázgránátot a rendőröktől, majd működésbe hozta a tanuló

A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy rendőr ellen a Győri Törvényszék Katonai Tanácsánál.

Az eset még 2018 áprilisában történt, amikor a Készenléti Rendőrség győri objektumában pályaorientáció keretében megtartott fegyverzettechnikai bemutatón az egyik tanuló megszerzett egy könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben helyezte el, amelyet  egy másik gyermek működésbe hozott.


A kilőtt könnygázgránát mechanikai, illetve irritáló hatása miatt 5 gyermek szenvedett 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést, valamint további 83 személy testi épsége, egészsége került közvetlen veszélyhelyzetbe – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat lényege szerint a főtörzsőrmester a könnygázgránát kezelésére vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta és e foglalkozási szabály megszegésével a bemutatón résztvevő személyeket közvetlen veszélynek tette ki.

A Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint.

 • Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 • Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.