2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb

Elméletben jók az emberek pénzügyekből, gyakorlatban már kevésbé

A pénzügyekhez köthető elméleti tudásban jól szerepelnek a magyarok, viszont a gyakorlatban már nehezebben ültetik át a tudásukat – mondta Szolnokiné Pap Judit, a Magyar Nemzeti Bank vezető kommunikációs szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában.

A szakértőt az ötödik Pénz7 rendezvénysorozatról kérdezték, amely Európában és világszinten is Magyarországon indult el az idén elsőként. A rendezvénysorozat a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célozza.


Szolnokiné Pap Judit elmondta, a kezdeményezés azért fontos, mert a gyerekkorban történő pénzügyi oktatás valódi szemléletváltást eredményezhet.

Rámutatott, erre Magyarországon azért is van szükség, mert jelentősen eltér egymástól az elméleti és a gyakorlati tudás: miközben például minden háztartás egyetért azzal, hogy érdemes családi költségvetést készíteni, csak minden ötödik csinál.


Elméletben mindenki egyetért azzal is, hogy szükség van megtakarításra, csak a családok kisebb részének, harmadának van valójában félretett pénze – fűzte hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…