EUR: 334,12 Ft
CHF: 304,69 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Külföld

Elon Musk megmutatta, mivel repíti el a SpaceX új űrhajóját a Marsra

Korábban már láthattuk a Tesla-alapítójának és a SpaceX tulajdonosának azt az űrhajóját, amivel embereket készül majd a Marsra juttatni. Most azonban Musk közösségi oldalára töltött fel egy fotót, amin a Csillaghajó, becsületes nevén a Starship egyik hajtóműve látható.

A Raptor névre keresztelt erőforrás első ránézésre nem is tűnik annyira óriásinak, mint amilyen űrhajóba szánják, ám ha hozzátesszük, hogy egy ilyen szerkezetből hét darab kerül a Starshipbe, 31 pedig a Super Heavy hordozórakétába, akkor már egyből más a leányzó fekvése. Szükség is van az erőre, hiszen Musk nem az Nemzetközi Űrállomásra szeretné szállítani az asztronautákat, hanem jóval messzebb. Egészen pontosan a Marsra.


A dél-afrikai származású amerikai üzletember egyébként arról is beszélt, hogy prioritásban a legfontosabb számukra most az, hogy minél előbb eljussanak a Holdhoz. Ez, ha minden jól megy, 2023-ra meg is valósul.

Érdekesség, hogy korábban egy kekeckedő kommentelő szóvá tette, hogy ezt az űrhajót csak akkor nevezhetik Csillaghajónak, ha egy másik naprendszerbe is el tudnak jutni. Musk erre lazán csak annyit mondott, hogy a későbbi verziók már képesek lesznek arra is.


/Fotó: Twitter – Elon Musk

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek