EUR: 333,36 Ft
CHF: 303,50 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Külföld

Elpusztult 88 évesen a világ leghosszabb életűnek mondott elefántja

Az indiai Kerala államban elpusztult egy templomi elefánt, amelyről tulajdonosai azt állítják, hogy 88 évet élt, ami rekord lenne a fogságban élő elefántok történetében.

A Dakshayani nevű nőstény állat kedden múlt ki egy dél-keralai elefántfarmon. A gondozók szerint délután 3 óra körül remegés futott végig az elefánton a fejétől kiindulva, lábai behajlottak, majd az állat élettelenül terült el.


A Travancore Devaswom Board templomi alapítvány tulajdonaként hosszú éveken át részt vett hindu vallási szertartásokon és körmeneteken. Az utóbbi időben azonban bizonytalanná vált a járása – vélhetően a megromlott látása miatt -, étvágyát is elveszítette, és az elmúlt három évben már nem szerepelt egyetlen templomi rituálén vagy egyéb nyilvános rendezvényen sem.

Az állatorvosok ananásszal és sárgarépával gazdagították a gyengélkedő Dakshayani étrendjét abban a reményben, hogy sikerül feljavítani az állapotát.

A matuzsálemi korú állat a Gaja Muthassi (Elefántnagyi) tiszteletbeli címet viselte.

Az ázsiai elefántok átlagosan 60 évig élnek.

A Guinness rekordok könyvének nyilvántartása szerint a világ leghosszabb életű, fogságban tartott elefántja 86 évesen pusztult el 2003-ban egy tajvani állatkertben.

Januári adatok szerint Indiában 2454 elefánt él fogságban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Embercsempész bandára csaptak le Olaszországban

    Embercsempész bandára csaptak le Olaszországban

    Őrizetbe vették egy embercsempészbanda nyolc külföldi tagját az olaszországi Piemont régióban, a bűnözők pakisztáni, indiai és bangladesi állampolgárok illegális beutazását szervezték meg – közölték az olasz hatóságok szerdán.

  • Notre-Dame – Stabilizálták az épület struktúráját

    Notre-Dame – Stabilizálták az épület struktúráját

    Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, és a tűzoltók péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről – jelentette be péntek éjjel a tűzoltóság.