EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Hódmezővásárhely

Elsöprő siker a Mezőgazdasági Karon

A vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakra országosan felvett hallgatók 43 százaléka Hódmezővásárhelyen folytatja tanulmányait, így a következő félévben 18 fővel indulhat el az újabb mesterszakos évfolyam.

– A mesterszakra történő jelentkezéssel kapcsolatban elmondhatjuk, hogy ismét elsöprő sikert arattunk. 2018-ban indítottuk Hódmezővásárhelyen a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakot, akkor az országban a legmagasabb létszámmal tudtunk indulni. Ez ebben az évben is megismétlődött. Az erre a szakra beiskolázott hallgatók 43 százalékát, 18 főt mi „hoztunk el”. Nagyon örülünk annak, hogy az itt végzetteknek most már lehetőségük van helyben folytatni tanulmányaikat – fogalmazott Horváth József dékán.


Horváth József, a Mezőgazdasági Kar dékánja

A Mezőgazdasági Kar 2019-ben számos fejlesztést szeretne megvalósítani. Ezek közé tartozik a takarmányvizsgáló laboratórium teljes körű felújítása, valamint egy informatikai terem kialakítása. Szakindítási terveik is vannak. Az egyik a kertészmérnöki, amelynek jelenleg az akkreditációs folyamata zajlik. Ezzel párhuzamosan pedig a precíziós mezőgazdasági szakmérnöki továbbképzési szak képzési programjának megvalósításán dolgoznak.

A Mezőgazdasági Kar 2019-ben számos fejlesztést szeretne megvalósítani

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.