EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Hódmezővásárhely

Elsöprő siker a Mezőgazdasági Karon

A vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakra országosan felvett hallgatók 43 százaléka Hódmezővásárhelyen folytatja tanulmányait, így a következő félévben 18 fővel indulhat el az újabb mesterszakos évfolyam.

– A mesterszakra történő jelentkezéssel kapcsolatban elmondhatjuk, hogy ismét elsöprő sikert arattunk. 2018-ban indítottuk Hódmezővásárhelyen a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakot, akkor az országban a legmagasabb létszámmal tudtunk indulni. Ez ebben az évben is megismétlődött. Az erre a szakra beiskolázott hallgatók 43 százalékát, 18 főt mi „hoztunk el”. Nagyon örülünk annak, hogy az itt végzetteknek most már lehetőségük van helyben folytatni tanulmányaikat – fogalmazott Horváth József dékán.


Horváth József, a Mezőgazdasági Kar dékánja

A Mezőgazdasági Kar 2019-ben számos fejlesztést szeretne megvalósítani. Ezek közé tartozik a takarmányvizsgáló laboratórium teljes körű felújítása, valamint egy informatikai terem kialakítása. Szakindítási terveik is vannak. Az egyik a kertészmérnöki, amelynek jelenleg az akkreditációs folyamata zajlik. Ezzel párhuzamosan pedig a precíziós mezőgazdasági szakmérnöki továbbképzési szak képzési programjának megvalósításán dolgoznak.

A Mezőgazdasági Kar 2019-ben számos fejlesztést szeretne megvalósítani

Kapcsolódó Cikkek