EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Elszabadultak az indulatok! Kiengedték a babját feldaraboló pásztói nőt

Szerdán emeltek vádat az ellen az asszony ellen, aki a gyanú szerint borzalmas kegyetlenséggel végzett gyermekével. A 35 éves asszony 2018. újévkor született csecsemőjét ölte meg.

Az Ügyészség oldalán olvasható leírásból kiderül, január 1-én reggel az asszony haza fele tartott a családjához, azonban út közben elfolyt a magzatvize, és megindult a szülés. Ekkor bement a híd alá, ahol rövid idő múlva életképes fiúgyermeket hozott világra. Amikor a nő megpróbálta megfogni a gyermeket, az kicsúszott a kezeiből és mintegy 20 cm magasságból a patak partjára esett.


Ezután a nő felemelte az újszülöttet, hallotta, hogy az felsír, és észlelte a szívverését is. Mivel a szülést továbbra is titkokban akarta tartani, elhatározta, hogy megszabadul az újszülöttől úgy, hogy testét feldarabolja és eltünteti. Ezért a baba fejére legalább négyszer közepes erővel ráütött, nyakát megszorította, majd a földre tett csecsemőt leszorította, és a nála lévő zsebkéssel a fejét és a kezeit levágta. A nő a gyermek testrészeit ezután a patakba szórta. A szülésről ezt követően sem szólt senkinek, később hazament a családjához – áll a közleményben.

Az ügyészség határozott tartamú fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, aki a büntetőeljárás kezdetétől letartóztatásban volt, azonban a bíróság januárban – a letartóztatás határidejének meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt elutasítva – bűnügyi felügyeletét (házi őrizetét) rendelte el.


A Bors most arról számol be, hogy Pászton felháborodtak az emberek, amiért a nőt kiengedték.

Már János sem él Pásztón, az a nő pedig jobban teszi, ha nem is jön ide többé – mondta a Borsnak egy felháborodott helybéli, aki hozzátette: sokakkal egyetemben képtelen megérteni, miképp engedhetnek ki a börtönből egy olyan embert, aki ilyen kegyetlen módon képes végezni saját gyermekével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Maul Pincészet – Solár

  Maul Pincészet – Solár

  Elsőre hűvös, de szépen nyíló illatok. Még egy pörgetés a pohárban és robban. Intenzív, tiszta és roppant elegáns.

 • Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosának szabadon bocsátása óta. A világhálót elárasztó méltatlankodó kommentek mellett fenyegetéseket is kapott a házi őrizetbe helyezett férfi.

 • 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  A nemzeti összetartozás évének nyilvánította az Országgyűlés 2020-at, a nemzetet feldaraboló 1920-as trianoni békeszerződés centenáriumát, ennek értelmében jövőre a kormány itthon és az egész világon támogatja olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, amelyek erősítik a magyarság összetartozásának tudatát.