2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Zalaegerszeg

Embert próbáló időjárás

Változatos volt Zalaegerszeg időjárása a hétvégén, egymást váltották a frontok, sorra megdőltek a melegrekordok, a szélvédett területen többen 15  fokot is mérhettek, sokan pulóverben, kabát nélkül élvezték a napsütést. Vasárnap délután aztán ónos eső, majd havas eső érkezett, amit éjszakáig tartó sűrű havazás követett. A hétfő reggel munkába indulók tapasztalhatták, hogy a többcentisre fagyott jégbordákon sem a gyalogosoknak, sem az autósoknak nem volt egyszerű a közlekedés. A frontok megviselték az erre érzékenyek szervezetét, így több feladat hárult a mentőszolgálat munkatársaira, míg hétfőn a csúszós járdákon történt balesetek miatt volt több riasztás. A Városgazdálkodási Kft. munkatársai gőzerővel sózták és tisztították az utakat. Képünk a Csácsi körforgalomnál készült.

 

Fotó: Németh Ádám

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.