EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Belföld

Embertelen nő! Levágta babája fejét és karjait a pásztói asszony

Borzalmas kegyetlenséggel végzett gyermekével az a pásztói nő, aki vádat emelt  a Nógrád Megyei Főügyészség. A 35 éves asszony 2018. újévkor született csecsemőjét ölte meg.

Az Ügyészség oldalán olvasható leírásból kiderül, a nő 2009. év elején létesített élettársi kapcsolatot azzal a férfivel, akitől 2017 nyarán már harmadik közös gyermekük fogant.


Az asszony a terhessége tényével mindvégig tisztában volt, a gyermek mozgását 2017. év közepétől kezdve folyamatosan érezte, de terhességéről sem élettársával, sem rokonaival nem beszélt, orvosnál nem járt, várandósságát mindenki elől eltitkolta.

Ő és élettársa, ahogyan az szinte rendszeresen előfordult korábban is,  2017. december 30-án pásztói otthonukban összevesztek. A férfi elzavarta a nőt közös otthonukból, aki a szilvesztert is ismerősei körében töltötte.


2018. január 1-én reggel az asszony elhatározta, hogy hazamegy a családjához, azonban út közben, a pásztói Kövicses patak hídja közelében észlelte, hogy elfolyt a magzatvize, és megindult a szülés. Ekkor bement a híd alá, ahol rövid idő múlva életképes fiúgyermeket hozott világra. Amikor a nő megpróbálta megfogni a gyermeket, az kicsúszott a kezeiből és mintegy 20 cm magasságból a patak partjára esett.

A vádlott felemelte az újszülöttet, hallotta, hogy az felsír, és észlelte a szívverését is. Mivel a szülést továbbra is titkokban akarta tartani, elhatározta, hogy megszabadul az újszülöttől úgy, hogy testét feldarabolja és eltünteti. Ezért az újszülött fejére legalább négyszer közepes erővel ráütött, nyakát megszorította, majd a földre tett csecsemőt leszorította, és a nála lévő zsebkéssel a fejét és a kezeit levágta. A nő a gyermek testrészeit ezután a patakba szórta. A szülésről ezt követően sem szólt senkinek, később hazament a családjához – olvasható a közleményben.

Az újszülött a koponyaboltozat összesen négy különböző törését és a nyakszirt tájék szövetének bevérzését szenvedte el a fej nyakról történt leválasztását megelőzően, a fej nyakról történt leválasztása során feltehetően már nem élt. A csecsemő halálát a vádlott bántalmazása okozta, aki a sértett halálát kívánva, a cselekményét egyenes szándékkal követte el.

A Nógrád Megyei Főügyészség a nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény büntetési tétele tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Az ügyészség határozott tartamú fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, aki a büntetőeljárás kezdetétől letartóztatásban volt, azonban a bíróság januárban – a letartóztatás határidejének meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt elutasítva – bűnügyi felügyeletét (házi őrizetét) rendelte el.

Kapcsolódó Cikkek