2019. november 13., szerda
Szilvia

Sport

Emlékezetes nulla-nullák

Viszonylag unalmas meccseket hozott a kedd este a Bajnokok Ligájában, hiszen a Liverpool 0-0-s döntetlent játszott a Bayern München együttesével, míg a másik mérkőzésen a Lyon és a Barcelona összecsapása zárult gól nélkül. Összegyűjtöttük azokat a jeleneteket, amelyek viszont emlékezetesek maradnak.

Ter Stegen óriási bravúrjai


Nem bírt egymással a Lyon és a Barcelona, azonban a katalán csapat rengeteget köszönhet kapusának, Marc-André ter Stegennek. A német hálóőr egyik bravúrt mutatta be a másik után, először Martin Terrier óriási, 25 méterről eleresztett bombáját tolta bravúros mozdulattal a lécre, majd Houssem Aouar szerzett labdát, és futott a tizenhatos vonaláról a kapu felé. Ter Stegen óriásit nyújtózva tudott csak védeni. Érdekesség, hogy a meccsen 58 lövést regisztráltak, viszont gól nem született.

Virtuális meccsnézés


Amikor a Barcelona és a Lyon sztárjai megérkeztek a stadionba, két televízió fogadta őket, amelyeken keresztül webkamerák segítségével kórházban fekvő beteg gyerekek követték figyelemmel őket. Többek között Lionel Messi és Luis Suárez is megállt, hogy köszöntse őket.

 

Mané blamája

A Liverpool–Bayern München meccs egyik legnagyobb helyzete Sadio Mané nevéhez fűződik, aki a 38. percben teljesen üresen, öt méterről ollózott Manuel Neuer kapuja felé. Bár a mozdulat szép volt, a labda legalább öt méterrel elkerülte a kaput. Még a bajorok is „megtrollkodták” Manét. „Szép munka, EA, sikerült kijavítani az ollózásokat!” – írták a Twitteren, utalva arra, hogy a FIFA 19 felhasználói rengeteget panaszkodnak, mert túl sok az ollózós gól a videójátékban.

Credit line: Profimedia, Press Association

 

Klopp és Kovac félreértése

Kisebb perpatvar alakult aki a lefújás után Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere és Niko Kovac, a Bayern edzője között. – Csupán félreértés történt. Kezet akartam fogni Nikóval, erre az egész Bayern-kispad elkezdett egymással pacsizni. Mondtam neki, hogy csak egy pillanatra forduljon meg. Álltam, mint borjú az új kapu előtt – mesélte Klopp. Kovac pedig tiszta vizet öntött a pohárba, szerinte nem követett el sportszerűtlenséget. – Először a stábom tagjaival fogtam kezet, és csak utána Klopp-pal. Ő ezt nehezményezte, de elnézést kértem tőle, mert éreztem szavaiban a feszültséget – így Kovac.

 

Kapcsolódó Cikkek