EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Belföld

Engedély nélkül vezetett szüléseket Márki-Zayné

Több papírja és engedélye sem volt rendben, mégis szüléseket vezetett Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester felesége. A megszületett babák egyike később életét vesztette.

Márki-Zayné Vincze Felícia neve nemrégiben több csecsemő halála kapcsán került be a híradásokba. A babák otthon születtek, a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter feleségének segítségével. A kis Endre alig hét hónapos korában, agyvérzés következtében halt meg, 2013 januárjában. Ez megelőzhető lett volna, ha Márki-Zayné beadja neki a születéskor kötelezően adandó K-vitamint. Az ügyben megvádolták az oltásellenes elveket valló szülőket, a politikus feleségét pedig tanúként hallgatták meg a bíróságon.


A másik kicsi az agárdi „fényevő” házaspárként elhíresült szülők Benjámin nevű kisbabája, aki 19 hónaposan, négy és fél kilósan halt meg. Benjámin szülésznője is Márki-Zayné volt, ám nem ő segítette világra, mert nem Agárdon, hanem onnan több száz kilométerre, Hódmezővásárhelyen volt a vajúdás idején.

Ráadásul Benjámin születésekor, 2011-ben Márki-Zayné Vincze Felíciának sem érvényes működési, sem ÁNTSZ-engedélye nem volt, sőt a felsőfokú szakirányú végzettségét igazoló okiratot is csak később honosíttatta.


Márki-Zay Péter cége csak ezután, 2012-ben kapta meg az engedélyt az intézményen kívüli szülések levezetésére, azonban otthonszülésekről szóló blogjuk tanúsága szerint már jóval korábban vállaltak kuncsaftokat, többek között Benjámin édesanyjának szülését. Tehát a politikus felesége megfelelő szakképzettség és engedélyek híján, 254 kilométerre a vajúdó kismama lakásától, vállalta el a szülések levezetését – ami nem lett volna baj, ha legalább odaért volna időben.

Az Origo szerint Márki-Zayék még számlát sem mindig adtak a hozzájuk forduló kismamáknak. Egy szülésért és a várandósság alatt végzendő „vizitekért” 180 ezer forintot kértek a kismamáktól. 2016-ban – saját honlapjuk szerint – hatvan szülést vezettek le. Ez 1o millió 800 ezer forintos bevételt jelent, azonban a cég pénzügyi beszámolójában mindössze 5 millió 564 ezer forint szerepelt. Tehát Márki-Zayék vagy hazudtak a szülések számáról, vagy egyszerűen nem adnak számlát, hogy kevesebb adót kelljen fizetniük.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek