2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Miskolc

Európa egyik legjobb fesztiválja a Középkori Forgatag

Európa legjobb, legszínvonalasabb fesztiváljai között szerepel idén is a Középkori Forgatag, amely újabb két évre elnyerte a Minősített Európai Fesztivál címet. Olyan rangos fesztiválok között kapott helyet, mint a Mesterségek Ünnepe, a Szegedi Szabadtéri Játékok vagy a Művészetek Völgye.

Az Európai Fesztivál Szövetség célja, hogy a kiemelkedők közül is a legkiemelkedőbbeket díjazza. A minősített európai fesztiválok részt vesznek a központi kommunikációban, valamint az EFFE kiadványában egy teljes fejezetet kapnak fesztiváljuk bemutatására. A minősítési program pozicionálni kívánja a fesztiválokat az európai kultúrában, kiemelve legfontosabb értékeiket és sajátosságaikat. Emellett segítségnyújtás, egyfajta előszűrés az európai fesztiválturizmus számára, aminek alapján könnyebben választhatja ki úti célját a potenciális fesztivállátogató.


Újabb izgalmas múltidézés várható a Diósgyőri várban és a Lovagi Tornák Terén

Az EFFE minősítésekre hazánkban a Magyar Fesztivál Szövetség tesz javaslatot a nemzetközi zsűrinek.
Izgalmas múltidézés várható július 27-én és 28-án a XX. Középkori Forgatagon is a diósgyőri várban és a Lovagi Tornák Terén. A szervezők nagyszabású, látványos programot ígérnek, ahol harcedzett lovagok viaskodnak majd a király szórakoztatására, komédiások harsogják tele az udvart, és jóízű pecsenyék illata csábítja lakomára a megfáradt vándort.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.