2019. november 20., szerda
Jolán

Külföld

Ez derült ki a migráns sofőrökről

Svédországban egy nagyon érdekes statisztika látott napvilágot a helyiek és a bevándorlók vezetési képességeivel kapcsolatban.

Kiderült ugyanis, hogy Az észak-afrikai és közel-keleti bevándorlók 270 százalékkal nagyobb eséllyel lesznek részesei egy közlekedési balesetnek, mint a Svédországban születettek – írja az Origo.


A svéd közlekedési intézet úgy döntött, nem nézi ölbe tett kézzel ezt a megdöbbentő helyzetet, és átfogó vizsgálatba kezdtek, hogy megváltoztassák a drámai statisztikát.

Az intézet egyik tudósa, Nils Petter Gregersen elmondta: most adatgyűjtésbe kezdenek a bevándorlók mozgásáról és szokásairól a közlekedési rendszeren belül, céljuk hogy ezek segítségével javítsanak a katasztrofális statisztikákon. Arra is gyanakodnak, hogy a migránsok származási országaiban nem annyira mélyreható a vezetésoktatás, illetve azok számára, akik háborús vagy természeti csapás sújtotta területről érkeztek, nem sokat jelent a biztonsági öv használata sem – tudatja a portál.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Embercsempész bandára csaptak le Olaszországban

    Embercsempész bandára csaptak le Olaszországban

    Őrizetbe vették egy embercsempészbanda nyolc külföldi tagját az olaszországi Piemont régióban, a bűnözők pakisztáni, indiai és bangladesi állampolgárok illegális beutazását szervezték meg – közölték az olasz hatóságok szerdán.

  • Notre-Dame – Stabilizálták az épület struktúráját

    Notre-Dame – Stabilizálták az épület struktúráját

    Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, és a tűzoltók péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről – jelentette be péntek éjjel a tűzoltóság.