EUR: 333,80 Ft
CHF: 307,06 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

Ez Timmermans véleménye a baloldal és a Jobbik összefogásáról – Videó!

Magyarországon folytatja kampányát az európai bevándorláspártiak listavezetője. A látogatás is jelzi, hogy Soros György kampánya teljes sebességre kapcsolt, máskülönben a tőzsdespekuláns miért küldené ide megbízható emberét

Az Európai Bizottság alelnökétől az Origó azt kérdezte, hogy mit szól ahhoz, hogy a hazai baloldali pártok egy antiszemita alakulattal akarnak összefogni.


A portál a magyar baloldal és a náci Jobbik összefogásáról kérdezte, és erre ez volt a válasza: „Én vagyok az egyik legnagyobb antiszemitizmus elleni harcos Európában, és ezt folytatni is fogom” – mondta az Origónak az Európai Bizottság első alelnöke, aki azért érkezett Budapestre, hogy részt vegyen a szocialisták szombati kongresszusán. Közölte, hogy továbbra is fel fog lépni mind a nyílt, mind a rejtett antiszemita beszéd ellen, amit vezető politikusok folytatnak. Timmermans szavaiból az következik, hogy teljes mértékben elhatárolódik attól a szocialista politikától, aminek egyik része, hogy mára teljesen elfogadott lett, hogy a zsidókat listázni akaró Gyöngyösi Mártonnal akarnak együttműködni. És hogy főpolgármester-jelöltjük nem tartja nácizmusnak zsidó emberek listázását.

Timmermans az Origónak adott nyilatkozatával voltaképpen Tóth Bertalannak is üzent. Az MSZP elnöke volt az, aki egy januári pár száz fős tüntetése azzal próbálta hergeli a jelenlévőket, hogy egy közös ellenzéki európai parlamenti listára tett javaslatot.Tóth azzal a Jobbikal akar összefogni, akinek az elnöke korábbna büszke volt arra, hogy magatehetetlen cigány embereket vert meg. Sneider Tamásról az is kiderült, hogy esküvőjén a felesége a nyakában náci karlendítéssel pózolt – idézi fel a lap.


Pénteken a Századvég Alapítvány közölte, hogy a közelmúltban elvégzett közvélemény-kutatásukból kiderül, a Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje által képviselt bevándorlás- és kvótapárti politikát még a saját, baloldali tábora sem támogatja Magyarországon

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek