2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Belföld

Ezt üzente a Ronaldóval kibabráló hacker!

Nem jöhet ki egy VII. ke­rü­leti la­kás­ból a híres por­tu­gál szá­mí­tó­gé­pes ha­cker, aki­nek tény­ke­dése meg­rázta az egész sport­vi­lá­got. A Ri­post meg­ta­lálta Rui Pin­tót, aki ba­rát­nő­jé­vel él a régi bér­ház­ban, és arra vár, hogy a ma­gyar ha­tó­sá­gok el­dönt­sék: ki­ad­ják-e Por­tu­gá­li­á­nak.

A portál beszámolója szerint egy erzsébetvárosi lakásban ténykedett a hacker, többek között Ronaldo szexbotrányáról is onnan szivárogtatta ki a híreket.


A 30 éves Rui Pintót Budapesten kapták el a rendőrök januárban.

A Ripostnak sikerült szóra bírnia a jelenleg házi őrizetben lévő férfit, aki ugyan nem engedte be a lap munkatársait a lakásba, de az ajtón keresztül válaszolt pár kérdésre.

Nem vagyok bűnös – mondta a Ripostnak Rui Pintó.

– Amikor értem jöttek a rendőrök, akkor elvitték a számítógépemet és egy csomó merevlemezt, több mobiletelefont meg még más műszaki holmikat is. De továbbra is tartom: nem tettem semmi rosszat! – mondta.

A hekker elmondta azt is, hogy nem szeretné, ha kiadnák őt.

– Nem akarom, hogy kiadjanak Portugáliának, mert ott nem lesz fair a bírósági eljárás!Amúgy meg szeretek Budapesten élni, gyönyörű a város, a Duna a Várral, imádom! – tette hozzá a hacker, aki korábban Erasmus-ösztöndíjjal érkezett a magyar fővárosba, és albérletben élt.

Kapcsolódó Cikkek