2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

Far-hát kommandó, hülye nyugdíjasok: A Sneider-párt saját híveit is kigúnyolja

A Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke a párt időskorú szimpatizánsait sértegeti – írja a Magyar Nemzet. Többek között far-hát kommandónak, és hülye nyugdíjasoknak nevezi Silhavy Máté a szépkorúakat. Mindez, egy a lapnak eljuttatott hangfelvételből derül ki, ami jól hallani, ahogy saját irodájában becsmérelte a nyugdíjasokat, ideértve a Jobbik saját szavazóit is.

A felvételen egyébként az is hallható, hogy Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke egy „nem hülye nyugdíjast” a far-hát kommandó alezredesének nevezett.


„Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…”

Az egyik jelenlévő, aki felajánlotta saját édesanyja segítségét, még meg is jegyzi a felvételen, hogy „mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas”, mire Z. Kárpát Dániel azt feleli, „far-hát kommandó alezredese”. A tavaly áprilisi országgyűlési választások után pár héttel lezajlott beszélgetésből egyértelműen kitűnik, a Jobbik megveti és lenézi saját időskorú szavazóit is, hiszen Silhavy pont azokat nevezi hülyének és hívja far-hát kommandónak, akiknek a pártot támogató véleményére a közösségi oldalakon számítanak – írja a lap.


Z. Kárpát Dániel pedig, ahelyett, hogy helyére tette volna Silhavyt, még poénkodott is a munkatárs édesanyjával összefüggésben. Ez persze nem az első eset, hogy  a Jobbik a magyar nyugdíjasokat alázza. A legemlékezetesebb hasonló jellegű sértegetés Vona Gábor gyűlölködése volt.

Nem kérdés, hogy a jobbikos döntéshozók csak eszközként használják azokat, akiknek a támogatására számítanak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek