2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Veszprém

Farsangi gasztrotalálkozó

24 csapat töltött hurkát idén (fotó: Kovács Bálint)

Hetedik alkalommal rendezték meg a Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált szombaton. Ahogy régen a disznóvágás  közösségi esemény volt, úgy hozza össze most is a település lakóit és az ide látogatókat a rendezvény.

Ahogy régen, a gasztronómia ma is összehozza az embereket (fotó: Kovács Bálint)

Számos, gyerekeknek és felnőtteknek szóló program várta a szórakozni vágyókat, őstermelők kínálták látványnak sem utolsó finomságaikat, kézművesek szívvel-lélekkel elkészített termékeiket, és persze a lencsefőzésből és a hurkatöltésből is évről évre többen veszik ki a részüket, ezúttal 24 csapat.

Ovádi Péter parlamenti képviselő is kivette a részét a munkából (fotó: Kovács Bálint)

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.