EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Sport

Fej- és törzssérülés végzett Salával

A korábbi találgatásokkal ellentétben nem fulladás okozta a január 21-én a La Manche csatornába zuhant magánrepülőgépen utazó argentin labdarúgó, Emiliano Sala halálát.

A boncolás során kiderült, hogy a 28 éves futballista a becsapódáskor elszenvedett fej- és törzssérüléseibe halt bele. A Cardiff argentin csatárának holttestét múlt csütörtökön hozták fel a mintegy 200 méter mélyre süllyedt gépről, és a Bornemouth-ban rendezett vizsgálati meghallgatáson a halottkém, Ian Parry elmondta, hogy a holttestet az ujjlenyomat alapján azonosították.MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Walesbe. Az egymotoros repülőgép pilótája a La Manche csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey szigetnél, majd ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál, eltűnt a radarképekről. Bár Sala holttestét megtalálták, az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma, így a labdarúgó családja ismét gyűjtést szervezett, hogy folytatódhasson a keresés.

EPA

A vezető halottkém, Brendan Allen tájékoztatása szerint jelenleg három vizsgálat zajlik párhuzamosan, a rendőrség mellett a légi baleseteket vizsgáló brit hatóság (Air Accidents Investigation Branch, AAIB), illetve a Polgári Légi Közlekedési Hatóság (Civil Aviation Authority) is nyomoz. Mivel a vizsgálatok akár egy évig is eltarthatnak, a hivatalos halottszemlét november 6-ára halasztották, de a végleges jelentést csak 2020-ban hozzák nyilvánosságra.


Közben a Cardiff lemondta tenerifei túráját, hogy a játékosok családjaikkal tölthessék az elkövetkező napokat. Neil Warnock vezetőedző szerint Sala tragédiája nagyon megrázta a csapatot, így jobbnak látta, ha a rövid kanári-szigeteki edzőtábort lemondják.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek