EUR: 335,40 Ft
CHF: 306,20 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Pécs

Fejlesztik a repteret

Az állam partnere Pécsnek, és érdekelt abban, hogy a helyi gazdaság új lendületet kapjon a következő időszakban – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, a tárca miniszterhelyettese Budapesten. Kifejtette: a kormány szerepet vállal abban, hogy bővítsék az autóút-hálózatot, illetve fejlesszék a Pécs-Pogány Repülőteret. A reptérfejlesztés kapcsán azt mondta, hamarosan egy vidéki reptérfejlesztési program indul, amelynek keretében sor kerül a pogányi repülőtér bővítésére, annak „nagy gépes használatra” alkalmassá tételére. Mindezek mellett, rövid távon egy, hosszabb távon két ponton is eléri Pécstől nem messze a horvát határt az autópálya, s javítják Pécs és Budapest, valamint Pécs és Horvátország vasúti kapcsolatát.

14. oldal

Nagy gépek is landolhatnak majd: a vidéki reptérfejlesztési programnak köszönhetően sor kerül a pogányi repülőtér bővítésére

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.