EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Székesfehérvár

Felemás hétvégék után

Kevesebb a jó, mint a bosszantó

Látványos futballet a Vidi-PAFC mérkőzésen. Pátkainak (balra) nem volt oka örömre a végén Fotó_ Vidi.hu

Az esztendőt jól kezdték a jégkorongozók, felemásan a kosárlabdázók, a Vác elleni bravúros sikerrel nyitottak a kézilabdázók, utána három meccsen nulla pont következett – na de az ellenfeleik e hon, sőt a kontinens legjobbjai, a Ferencváros, a Siófok és a Győr voltak. Február elején a labdarúgók is csatlakoztak a pontvadászok közé. Két csapatunk mérlege: egy győzelem, három vereség.


Február első hétvégéjén a Vidi FC legénysége a Puskás Akadémia együttesét látta vendégül Sóstón.  A 3-0-s vereség jeges zuhany volt. Nikolics mester a játékkal nem lehetett elégedett, de a játékosai akaratát, elszántságát illetően nem bántotta őket. Szombaton azonban a kiesés elől menekülő Diósgyőr is legyőzte őket Sóstón!

– Rosszat nem tudok mondani a csapatra és a hozzáállásra, mindenki küzdött, mindenki nyerni szeretett volna. Amikor jönnek a győzelmek, és mindenki veregeti a válladat, akkor nem vagy nehéz helyzetben, de ilyenkor erősnek kell maradni, és el kell kezdeni gyűjteni a pontokat – fogalmazott Marko Nikolics.


A csapat hátránya 9 pont, ami nem kevés, de nem behozhatatlan. Hiszen messze még a vége.

A Puskás Akadémia fiainak kalaplengetés járt győzelméért, annak ellenére, hogy bár Radoki János örült a győzelemnek, de mégsem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal. Biztos több kell ahhoz, hogy a középmezőnyben magabiztos helyen tudják magukat. De a 3-0-s sikernél soha rosszabbat…! Na, jó, elég lesz az egygólos is… Aztán tessék, a Honvéd otthonában 2-1-re kikaptak, így őket is megérintheti a kiesés szele, hiszen már csak 2 ponttal előzik meg a 10. Kisvárdát, hárommal a kieső helyen álló Diósgyőrt.

Az Alba Fehérvár kosárlabdázói egy hete simán legyőzték a TF Budapest együttesét, de ez kötelező volt. Hét közben az Európa Kupa második csoportkörének utolsó mérkőzésén azt az izraeli Ness Ziona együttesét fogadták, amelyet idegenben 26 ponttal vertek. Ha itthon is nyernek, csoportelsőként mentek volna a nyolcaddöntőbe. Nem nyertek, az első félidőben még ők diktáltak, de ennyi. A mérkőzés második felében a vendégek domináltak, és 96-80-ra diadalmaskodtak. A második 20 percben sem a védekezés nem volt kiemelkedő, sem a támadás, a dobások pontossága pedig időnként elkeserítő volt. A csapat így is továbbjutott, de a kiesési rendszerben az első játszótárs, a Bonn ellen több kell. Péntek este Szegeden 78-68-ra nyertek bajnokin, hosszabbítás után. Harminc percig a fehérváriak diktáltak, de a házigazda végül hosszabbításra mentette a meccset. Az utolsó 5 perc az Albáé volt, és győztek.

Kapcsolódó Cikkek