EUR: 322,14 Ft
CHF: 287,40 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Külföld

Felrobban a szájában egy e-cigi, a 24 éves férfi meghalt

Életét vesztette egy 24 éves férfi, akinek szájában felrobbant egy e-cigaretta.

Az eset a Texas államban lévő Fort Worthben történt a múlt héten. A helyi halottkém jutott arra a következtetésre, hogy William Brown halálát Dallas közelében az e-cigaretta felrobbanása okozta, amelyben a baloldali nyaki verőere átszakadt.


A férfi nagyanyja az NBC televíziónak elmondta, hogy unokája éppen csak megvásárolta egy üzletben az e-cigattát, és először használta gépkocsijában.

Brown a helyi kórházban halt meg két nappal az után, hogy a robbanás után kikászálódott autójából és a járdán összeesett.


A halottkémi jelentés szerint az artéria szakadás nyomán agyvérzést kapott még valószínűleg az autóban.

A nyomozók azt közölték a nővel, hogy a robbanást az e-cigi akkumulátora okozta.

William a második ember az Egyesült Államokban, akiről tudni vélik, hogy halálát e-cigi felrobbanása okozta.

Májusban Floridában egy 38 éves férfi vesztette életét, akinek a teste és az arca 80 százalékban szenvedett égési sérüléseket a robbanásban.

Az amerikai szövetségi katasztrófavédelem (FEMA) adatai szerint eddig 195 robbanást, tüzet okozott e-cigi az Egyesült Államokban 2009 januárja és 2016 decembere között. Ezekben az esetekben 133 ember sérült meg, 38 súlyosan. Halálos balesetről nem tudtak a hatóságok.

Egy közelmúltbeli tanulmány szerint azonban jóval több ilyen eset fordul elő. A kutatók kimutatták, hogy 2015 és 2017 között 2035 esetben kezeltek embereket e-cigaretta okozta robbanás és égési sérülés miatt a kórházak sürgősségi részlegeiben.

Kapcsolódó Cikkek