EUR: 329,89 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Miskolc

Fergeteges buli lesz a belvárosban!

A Tátrai Band, a Takáts Tamás Blues Band, Török Ádám, Deák Bill Gyula és Vastag Csaba – csak néhány előadó, akik az eddigi évekhez hasonlóan idén is fergeteges hangulatot varázsolnak a finom ételek és italok illatában úszó Miskolc belvárosába. Az év legnagyobb téli gasztronómiai eseményét, a Becherovka Miskolci Farsangot február 22–24 között rendezik meg – íme, a programajánló.

Garantált, hogy a fiatalabb és az idősebb korosztály is talál majd olyan programot, amely kedvére való, sőt sok olyat, amelyet együtt is élvezhetnek. Péntek délután zenés felvonulással, mazsorettekkel, gólyalábasokkal, dobosokkal veszi kezdetét a vasárnapig tartó mulatság.


A fellépők idén az eddigieknél is változatosabb zenei programot kínálnak

A fellépők idén az eddigieknél is változatosabb zenei programot kínálnak, hiszen rengeteg ismert együttes, zenész lép fel a Becherovka Nagyszínpadon, a Szent István téren és az Erzsébet téren. A három nap alatt olyan zenekarok és előadók koncertjein bulizhatunk, mint a Tátrai Band, a Paddy and the Rats, a Triász, a Disco Express, Csordás Tibi, Wolf Kati, Vastag Csaba, a Péterfy Bori & Love Band, a Török Ádám–Fehér Ádám Duó, Kovács Kati, Deák Bill Gyula, a Takáts Tamás Blues Band, László Attila és Gáspár Laci. Mindeközben a Szent István téri parkolóban minden délután zajlik a Salkaházi Farsang, ahol fellépnek a miskolci nyugdíjasklubok, Karcagi Nagy Zoltán, Delhusa Gjon, Magyar Rózsa és Varga Miklós.

Zenés felvonulással veszi kezdetét a háromnapos mulatság

Gasztronómiai versenyekből sem lesz hiány: három kategóriában mérettethetik meg termékeiket azok a kiállítók, akik hisznek abban, hogy az általuk készített finomságokat csak magas minőségben érdemes kínálni a vendégeknek. Szakértői csoport segítségével keresik a rendezvény legízletesebb farsangi ételét, az alkoholos, illetve az alkoholmentes meleg italokat pedig borászokból álló zsűri minősíti.


Újra megtelik a város főtere – fotó: Orosz Péter

A Grabovsky Pengető Utcazene Fesztivál három helyszínen zajlik majd – az Impresszó, a Helynekem és a Miskolci Nemzeti Színház előtt –, sok-sok tehetséges fellépővel, minden délután, egészen estig. A Művészetek Házában kap helyet a MAKadémia – Anyagtudományi játszóház, ahová a szervezők nem csak gyerekeket várnak. Az Erzsébet téren pénteken a BioHarmónia Tai Chi Egyesület mozgásművészeti és kardbemutatóval, a Konfuciusz Intézet – Miskolci Egyetem élő kínai népzenei bemutatóval szórakoztatja a farsangozókat.

Városi véradás

A Weidlich-udvarban legalább 60 önzetlen véradót várnak a szervezők február 22–23-án 15 és 18 óra között. Minden véradó után egy piros léggömb kerül a Weidlich-udvar homlokzatán elhelyezett csepp alakú hálóba. A lufik többségébe focimeccsre, pizzázásra, előadásokra szóló élménykupon kerül, amelyet február 23-án 18 órakor kaphatnak meg a véradók, amikor kibontják a léggömbökkel teli hálót. A véradókat ajándékok várják. A gyermekekkel érkező családokat játszósarok, kézművesasztal, sőt a farsangi jelmezben érkezőket külön meglepetés várja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.