2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Fidesz: Az egyik náci helyett egy másikat küld a Jobbik a parlamentbe

A Fidesz-frakció szóvivője szerint “az egyik náci helyett egy másik nácit küld a Jobbik a parlamentbe”.

“A Jobbik már a látszatra sem ad, és nem képes kibújni a bőréből” – fogalmazott Halász János hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen azt mondta: a parlamenti mandátumáról zsidózásért lemondott Szávay István helyére a Jobbik “egy másik nácit”, Bencsik Jánost, a párt budapesti elnökét jelölte.


Szavai szerint Bencsik János “nemcsak hogy megvédte a korábban zsidók listázását kezdeményező Gyöngyösi Mártont, hanem ő maga is név szerint listázott amerikai zsidó állampolgárokat”.

Vajon a Jobbik új parlamenti képviselője a magyarországi zsidókat is listázni akarja? – tette fel a kérdést Halász János, kijelentve: a Jobbik “egy zsidózó, antiszemita, szélsőséges párt”, és “ha az egyik zsidózót hátrébb léptetik, előkerül egy újabb”.


A magyar baloldal pedig a hatalom reményében összefogott “ezekkel a nácikkal” – fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője, elfogadhatatlannak minősítve, hogy ez ellen az európai baloldal első emberének, Frans Timmermansnak – aki az Európai Bizottság szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje – sincs semmilyen kifogása, “ahogy ez az MSZP hétvégi kongresszusán is kiderült”.

Azzal kapcsolatban, hogy a parlament tavaszi ülésszakának első napjáról kivonultak az ellenzéki frakciók, Halász János kérdésre úgy nyilatkozott: felháborító, hogy az ellenzéki képviselők a fizetésüket felveszik, de a parlamentbe nem járnak be és nem dolgoznak. A Jobbik is csak addig volt bent az Országgyűlésben, amíg a fizetésükről, jobbikosok bizottsági helyeiről, jegyzői tisztségéről kellett szavazni, és amíg a két új jobbikos képviselő mandátumát kellett igazolni – jegyezte meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek