EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,80 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Fidesz: Az ellenzék a magyar gazdákat és a nemzeti érdekeket támadja

A Fidesz szerint az ellenzék folytatja a magyar gazdák elleni hadjáratot.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordultak a földforgalmi törvény decemberi módosítása miatt. Értékelésük szerint a törvény december 12-i módosításával 1,5 millió tulajdonos földjét értékelték le.


A Fidesz reagálásában azt írta, a magyar gazdák és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával decemberben elfogadott törvény célja a helyben lakó gazdák szerepének erősítése és a visszaélések visszaszorítása a termőföld magyar kézben tartása érdekében.

Az ellenzék azonban – mint a Fidesz fogalmazott – soha nem a gazdák, hanem a spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védi.


A Fidesz-kormányok alatt a magyar agrárium jobban teljesít, mert a magyar föld alkotmányosan védett, a földek magyar kézben vannak és azoké, akik megművelik – olvasható a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.