2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Győr

Figyelem! Ismét leadhatók a veszélyes hulladékok

A GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok február 1-jétől ismét elhelyezhetőek a szolgáltatási területen működő hulladékudvarokban.

A háztartásokban összegyűlő veszélyes hulladékok – például veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok, festékesdobozok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, elektronikai hulladékok, fáradt olaj – elhelyezésére a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetéséről szóló számla és a lakcímkártya bemutatását követően a hulladékudvarokban van lehetőség.


Jó hír: ismét leadható a lakossági veszélyes hulladék illusztráció

A veszélyes hulladékok közül mennyiségi korlátozással helyezhető el az elem, az akkumulátor, az elektronikai hulladék, a festékes és vegyszeres göngyöleg alkalmanként összesen 50 kilogramm, de évente legfeljebb összesen 150 kilogramm, illetve a fáradtolaj-hulladékból havonta négy liter, de évente legfeljebb nyolc liter mennyiségben.

Az udvarra érkező beszállítót a hulladékudvari felügyelő fogadja, és a hulladék szemrevételezése után tájékoztatja az ügyfelet a hulladékok elhelyezésének módjáról, azaz, hogy az adott típusú hulladékot melyik hulladékgyűjtő edénybe kell elhelyeznie. A számítógépes nyilvántartási rendszerben rögzítik a beszállításhoz kapcsolódóan a következőket: a beszállításra jogosult neve, címe, ügyfélkódja; a beszállító neve, címe, gépjármű rendszáma; a beszállított hulladék azonosító száma és a beszállított hulladék mennyisége.

Kapcsolódó Cikkek