2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Győr

Figyelem! Tilos lesz balra kanyarodni!

Tavasztól az eddigieknél is jobban kell figyelniük azoknak, akik az 1-es számú főúton haladnak Győr felé. A Nép utcánál ugyanis tavasztól megtiltják a balra kanyarodást. Az intézkedés célja a baleset-megelőzés.

Győrben és környékén vannak kiemelten balesetveszélyes csomópontok, az egyik ilyen a köznyelveben csak „Radnóti-szobrosként” emlegetett kereszteződés. A probléma összetett, hiszen az Újvárosból érkezők egyenes áthaladását, jobbra és balra kanyarodását stoptábla segíti, a jól belátható kereszteződésben mégis sok baleset történik a szabályok be nem tartásából.


A bordó autóval együtt az összes gépjárműnek tilos lesz a balra kanyarodás!
Fotó: O. Jakócs Péter

A másik kiemelkedő baleseti okot kívánja most megszüntetni a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amelynek szakemberei úgy döntöttek: hamarosan megtiltják a főútról való balra kanyarodást. Azoknak az autósoknak tehát, akik Abda vagy éppen a 85-ös főút felől érkeznének, már most érdemes előre gondolkodniuk, hiszen az Újvárosba jutást újra kell tervezni. Javasoljuk a tavaly ősszel átadott, Radnóti úti csomópont használatát, ahol közlekedési lámpa is segíti a biztonságos balra kanyarodást.

Tavasztól egy ilyen balra kanyarodás már szabálytalanságnak számít…
Fotó: O. Jakócs Péter

A 70-es sebességkorlátozó tábla a balesetek gyakoriságát tekintve nem volt elég: számos utoléréses ütközés történt, amely a korlátozás és a követési távolság be nem tartásából eredt. Gyakran előfordult a várakozó autók szabálytalan kikerülése, nem ritkán szemből történő ütközést előidézve. Ezek talán megelőzhetők lettek volna, ha az útszakaszon korábban kiépítenek egy balra kanyarodó sávot. A forgalom növekedése és a gyakori szabálytalankodás azonban már nem tűr halasztást: szükség van a biztonságos kanyarodósávra. Hogy ennek megépítésére mikor kerül sor, az még kérdéses, az viszont már biztos: tavasztól csak szabálytalankodás árán lehet a Nép utcára kanyarodni.


Kapcsolódó Cikkek