EUR: 316,26 Ft
CHF: 281,74 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Sport

Fury: Remélem Joshua kiüti Millert

Múlthéten jelentették be, hogy megvan a brit nehézsúlyú ökölvívó, Anthony Joshua ellenfele, aki nem más, mint az amerikai Jarrell Miller. Természetesen a másik brit bunyós legenda, Tyson Fury is megszólalt a párosítással kapcsolatban és egyáltalán nincs jó véleménnyel Millerről.

Mint ismeretes, múlthéten jelentették be, hogy a négy szervezetnél is világbajnok brit nehézsúlyú profi ökölvívó Anthony Joshua júniusban az Egyesült Államokban lép majd a ringbe Jarrell Miller ellen. A Joshuának ez lesz az első fellépése az Atlanti-óceán másik oldalán, ugyanis az összecsapást a New York-i Madison Square Gardenben rendezik majd. A 30 éves Miller profi ökölvívóként 24 mérkőzést vívott, egy döntetlen mellett 23 győzelmet aratott.


Credit line: Profimedia, Press Association

Enyhén szólva is érdekes, hogy Joshua Millert választotta, ugyanis korábban szó volt arról, hogy Tyson Fury vagy Deontay Wilder ellen küzd majd legközelebb. Az angol The Sun meg is kérdezte Furyt az összecsapásról, akinek lesújtó véleménye volt Millerről.

„2011-ben Morecambe városában voltam egy edzőtáborban és szükségem volt egy partnerre, akivel kesztyűzhetek. Az első ember, aki eszembe jutott Jarrell Miller volt, úgy gondoltam, hogy vele jó lesz majd öklözni az edzőteremben. Természetesen akkor még nem voltam világbajnok. Nem megyek bele most a részletekbe, a lényeg, hogy magam mellé vettem két hétre, de az első nap haza kellett küldenem az Egyesült Államokba, mert hétszer ütöttem ki az első kesztyűzésünk során” – elevenítette fel a történteket Fury.


A 30 éves ökölvívó azt is elárulta, hogy kinek szurkol majd az összecsapáson.

– Azt hiszem ez egy jó párosítás, két veretlen bajnok lép majd a szorítóba. Jarrell és én 2011 óta vagyunk barátok, nagyon rendes srác, és minden jót kívánok neki, de remélem Anthony Joshua kiüti, ugyanis ő is egy brit fiú, így egyértelmű, hogy neki fogok szurkolni – zárta mondandóját.

Közben úgy tűnik, hogy a Fury–Wilder visszavágó elmarad, ugyanis a brit óriás megállapodott az ESPN amerikai sportcsatornával, így a következő öt mérkőzésére 80 millió fontos (29 milliárd forint) szerződést kötöttek. Ezzel csak az a baj, hogy Deontay Wilder egy rivális csatornával, a Showtime-mal áll szerződésben. Mindez pedig nehezítheti a folyamatot, amikor egymás közti bunyót kell lekötniük. Bár mindkét bokszoló közölte, hogy mindenképpen akar majd egy visszavágót, egyes hírek szerint most ezért csúszik bejelentés.

Emlékezetes, tavaly decemberben Deontay Wilder megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét, miután egy erősen vitatott döntetlent ért el Tyson Furyvel szemben a Los Angeles-i Staples Centerben rendezett gálán.

MTI/AP/Mark J. Terrill

Kapcsolódó Cikkek