EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb X.kerület

Gera Zoli lesz a budapesti nagykövet

Gera Zoltán lesz a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti nagykövete − tájékoztatott az MTI. A Kőbányán élő, 97-szeres válogatott labdarúgó az Eb  sajtótájékoztatóján elmondta: óriási megtiszteltetés számára a felkérés, amivel olyan kiválóságokhoz csatlakozhat, mint Ruud Gullit vagy Zinédine Zidane.

Három éve a válogatott vezéreként játszhatott az Eb-n, most nagykövet lett
MTI/Kovács Tamás

− Hatalmas élmény volt a 2016-os Eb-részvétel, hogy képviselhettük nemzetünket, és személyesen tapasztalhattuk meg, mit jelent egy világeseményen szerepelni − nyilatkozta Gera. − Élveztem minden percét, nagyon remélem, hogy a 2020-as budapesti Eb-mérkőzéseken is hasonló élményekben lesz részünk.


Az Európa-bajnokságok hatvanadik évfordulóján különleges keretek között rendezendő Eb-n Budapest három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Az európai szövetség, az UEFA mind az 55 tagországa részt vesz a márciusban kezdődő és jövő márciusban záruló selejtezőben. Eddig 14 ország rendezett kontinensviadalt, a mostani 12 társházigazda közül hét először ad otthont Európa-bajnoki találkozónak. A mérkőzéseket Budapest mellett Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában rendezik.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.