EUR: 335,41 Ft
CHF: 306,17 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Szombathely

Gólyák és mesehősök

Mások mellett a Mézga család is megelevenedett az idei városi gólyaavatón – Szombathely diákönkormányzata nyolcadik alkalommal rendezte meg a jó hangulatú eseményt kilenc iskola legügyesebb elsős osztályának részvételével az Agora – Művelődési és Sportházban.
A vetélkedő központi témája ezúttal a rajzfilmek voltak, így azokkal kapcsolatos feladatokat kellett a diákoknak megoldaniuk.

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.