EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Dunaújváros

Gombos István-kiállítás nyílik a Pannonban

Legutóbb az Intercisa Múzeumban láthatták Gombos István munkáit az érdeklődők. Akkor zsúfolásig megtelt az intézmény kiállítóterme. Ezúttal a Pannon Oktatási Központban láthatják az ötvösművész tárlatát, amelyet kisplasztikai munkáiból válogatott össze. A Ferenczy Noémi-díjas alkotó kiállításának megnyitója február 8-án délután két órakor lesz.

„Gombos István – a kifejezés nemes értelmezésével – ötvösművészete kicsit eltér a klasszikus értelemben vett ötvösművészettől. Fémmegmunkálásával, remek kisplasztika szobrai gondolati megformázásával és dekoratív geometrikus ábráival közel áll a szobrászathoz. Gombos István művészetét hasonlíthatjuk bármelyik iparművészethez, az ő alkotásainak minden darabja önmagáért szól: szépségről, ízlésességről, érzelmekről. Főképpen művészetről” – olvashatjuk Feledy Balázs művészeti író gondolatait a dunaujvaros-d.eoldal.hu weboldalon.


Gombos István (balra) a Pro Cultura Intercisae Díj átadóján 2017-ben

Gombos István az „A” Csoport Művészeti Egyesület alapítója, aki több elismerésben is részesült: egyebek mellett megkapta az Országos Népművelési Intézet szobrász kategória nívódíját, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díját, a Pro Urbe Civitate Dunaújvárosért Kultúra díját, a Pro Cultura Intercisae Dunaújváros díját, valamint a Ferenczy Noémi-díjat. Napjainkban Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestereként dolgozik. Kiállítását február 8-án délután két órakor Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere nyitja meg a Pannonban.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.