EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Hódmezővásárhely

Görgey Artúrra emlékeztek

A magyar történelem egyik sokat vitatott alakja, Görgey Artúr 201 éve, 1818. január 30-án született. Az évforduló alkalmából megemlékezést tartottak Hódmezővásárhelyen.

– Kiemelkedő hadvezérről van szó, akit egyébként a nyugati vagy amerikai katonai akadémián, a West Pointon is tanítanak, nem mintha ez lenne az egyetlen meghatározó tényező. Egyébként rendkívül nehéz körülmények között küzdötte fel magát a főparancsnoki rangig. A különböző levelezésekből, illetve visszaemlékezésekből tudjuk, hogy különböző iskoláit rendkívül szerény körülmények között, kis túlzással az éhezés határán végezte el, amit természetesen a korabeliek nem tudhattak, csak a csillogó egyenruhát láthatták – fogalmazott Pintér István történész, a Görgey Kör tagja.


Pintér István történész, a Görgei Kör tagjai

Az eseményen a Görgey-induló után If. Pintér István történész mondott el egy verset, ezt követően pedig megosztott néhány gondolatot a honvédtábornokkal kapcsolatban a Szent István Általános Iskola diákjaival. A megemlékezést a vásárhelyi Görgey Artúr utcában tartották.

201 éve született Görgei Artúr.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.