EUR: 333,90 Ft
CHF: 304,63 Ft
2019. november 11., hétfő
Márton

Egyéb Pécs

Gyerekek és fogyatékkal élők is kerékpároznak

Az egészséges sportolók mellett gyerekeknek és fogyatékkal élőknek is tartanak spinninget Pécsett. A kertvárosi edzőteremben heti két alkalommal várják azokat, akik még sosem ültek kerékpáron, de ki szeretnék próbálni a tekerést. A hónap végén pedig olyan városi bajnokságot tartanak, ahol mindenkinek lehetősége lesz erre a mozgásformára.

A városi spinningbajnokságra készülnek az általános iskolások a kertvárosi edzőteremben. A gyerekek iskola után jönnek és hajtják a kerékpárokat.


 

Anna alsós kora óta jár edzeni és anyukájától hallott a lehetőségről (Fotó: Fittbike SE)

A gyereknek szóló spinninget hat éve kezdték el Pécsett, a kicsiknek már gyerekszakosztályt is létrehoztak. A Fittbike SE vezetője, Dinya Illés elmondta: a szülők részéről merült fel az igény, hogy gyerekekkel is foglalkozzanak. Most már a mindennapos testnevelés órájukat is ki tudják ezzel váltani. A gyerekek mellett a fogyatékkal élőket is megmozgatják a pécsi teremben. A február 24-én pedig olyan városi bajnokságot tartanak a Nevelési Központ Sportcsarnokában, ahol az egészséges sportolók mellett mindenki megtapasztalhatja, milyen a versenyzés. A négyórás bajnokságból az kerülhet ki győztesen, aki a legtöbb kilométert teszi meg a spinning biciklin.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…