EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Külföld

Gyilkolt az e-cigi!

Egyre többen használják a valódi cigaretta helyett az elektromos változatát, sok kutatás szerint kevésbé káros, jobban segíti a leszokást és sok más jót is hallani az eszközről, de most egy fiatal férfi életébe került a használata.

Egy 24 éves fiatal vesztette életét, miután felrobbant a szájánál egy újonnan vásárolt e-cigaretta. A valódi cigarettát helyettesítő eszközzel nem ez az első baleset Amerikában, néhány hónapja egy másik férfi szenvedett halálos égési sérüléseket – számol be az esetről a Ripost.hu.


A lap információi szerint a robbanás során a férfi nyaki verőere átszakadt, de annyi ereje még volt, hogy kikászálódjon az autójából, két nappal később azonban meghalt a kórházban. A férfi nagyanyjával azt közölték a hatóságok, hogy az e-cigi akkumulátora okozhatta a robbanást.

Az Amerikai Szövetségi Katasztrófavédelem (FEMA) adatai szerint eddig 195 e-cigarettához köthető robbanás történt az Egyesült Államokban 2009 januárja és 2016 decembere között. A balesetekben 133 ember sérült meg, közülük 38-an súlyosan.

Ezeket az ijesztő adatokat látva mindenképpen érdemes tehát nagyon körültekintően körbenézni és tájékozódni, amikor ilyen eszközt vásárolunk.

Kapcsolódó Cikkek