EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,13 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Belföld

Gyöngyösi Márton hadat akart üzenni Izraelnek – Videó!

Gyöngyösi Márton szó szerint hadat üzent Izraelnek. Elképesztő, de fél évvel a zsidólistázós parlamenti felszólalását követően a jobbikos politikus, aki jelenleg a párt elnökhelyettese-frakcióvezetője, tizenkét hosszú percig csak a zsidó emberekkel, Izraellel és a hazai zsidósággal foglalkozott. Az Origo által előhalászott felvételen jól hallható, ahogy Gyöngyösi arról beszél pártja 2013-as Nemzeti Majális elnevezésű rendezvényén, hogy hadat kellene üzenni Izraelnek, az összes izraeli polgár nemzetbiztonsági kockázatot jelent, valamint a hazai zsidóság a cionizmus oldalára állt.

Gyöngyösi Márton a múlt héten a Válasz Online-ban próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. “A Jobbik sosem volt antiszemita párt” – állította a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese, aki az interjú során végig azt sugallta, vele is hasonló a helyzet.


Csakhogy a probléma annyi, hogy pár éve még listázta volna a zsidó származású képviselőket a magyar parlamentben. Nem könnyíti meg a dolgát a mentegetőzésben, hogy az Origo birtokába került egy olyan felvétel, amelyen tizenkét hosszú percen keresztül minősíthetetlen stílusban beszélt a zsidó emberekről, Izraelről és a magyarországi zsidóságról.

Gyöngyösi fél évvel később, a hírhedt Országgyűlési kijelentése után, a munka ünnepén óvatosan kifarolhatott volna korábbi, botrányos álláspontja mögül, vagy pedig megerősíthette volna azt. Gyöngyösi Márton ez utóbbi megoldást választotta, és az esemény résztvevői előtt minden addiginál vehemensebb zsidózásba kezdett, jól láthatóan lubickolva a megmondóember szerepkörében – írja a lap.


“Amikor nemzetbiztonsági kockázatról beszélünk, akkor nem a csíkcsicsói paraszt bácsiról beszélünk” – ezzel a nem is olyan burkolt antiszemita megjegyzéssel kezdte beszédét a több száz fős hallgatóság előtt. Pár gondolattal később még ennél is nyilvánvalóbbá tette, kire gondolt a Jobbik, és személy szerint saját maga, amikor kettős állampolgárok kiszűréséről beszélt. Izrael Állam budapesti nagykövete volt az, aki a leghangosabban sipítozott, amikor elhangzott a november 26-ai beszédem – hangoztatta a “sipítozó” izraeli nagykövetről a ma már az antiszemitizmusát tagadó politikus. Miután több nemzetközi példát is felsorolt, hogy az egyes országban “hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez”, rátért arra, valójában mire is megy ki a játék – írja az Origo.

“Akkor, amikor a magyar-izraeli kettős állampolgárokat kiragadjuk a kettős állampolgároknak a népes köréből, akkor ezt a Jobbik egyrészről azért teszi, mert egy olyan államnak, mint a zsidó állam, Izrael állam, amely nemzetközi jogot megalakulása óta semmibe veszi, és a palesztinokkal szemben a népirtás minden eszközét beveti, legyen szó Gázai-övezetről, Ciszjordániáról. (…)  Ennek az államnak minden egyes állampolgára, járjon bárhol is, bárhol a világon, bizony-bizony nemzetbiztonsági kockázatot jelent – szögezte le a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese, aki szerint a zsidó emberek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarországnak.

Hozzátette, hogy “nekünk magyaroknak van egy ennél is sokkal fontosabb okunk az aggodalomra”, ez pedig az, hogy a zsidó államnak első számú célpontja Magyarország. Ezt Simon Peresz, egykori izraeli államfő szavaira alapozta, aki meglátása szerint gyarmatbirodalom-építő, és gyarmatosító politikát folytatott.

“Ez Magyarországra vonatkoztatott nyílt hadüzenet” – lelkesítette a beszédét többször tapssal megszakító híveit a politikus, hogy aztán még ennél is jóval keményebben fogalmazva kijelentse, hogy – a magyar diplomácia tehetetlensége miatt – háborút kellene indítani Izrael ellen a történtek miatt – emlékeztet a lap.

“Ezért a magyar diplomáciának sokkal erőteljesebben kellett volna fellépnie ebben a kérdésben, és Izrael állammal akár odáig elmenni, ha már a hadüzenethez nincs erőnk, mint ami egy ilyen esetben az adekvát válasz lenne, hogy minimumi a diplomáciai kapcsolatokat jegeljük, vagy azokat teljesen felbontjuk.”

A “magyar-zsidó viszonyrendszerre” utalva elmondta, hogy nem a Jobbik fellépése miatt feszült a helyzet, hanem “attól a provokációtól, ami a magyar néppel szemben zajlik.” Ebből a nézőpontból kiindulva kijelentette, hogy nemcsak Izrael kívülről, hanem a hazai zsidóság belülről is feszíti a húrt, akik szerinte egyértelműen “a cionizmus oldalára álltak, a magyar nemzeti üggyel szemben.” Nem mellesleg a cionisták egyik fő kommunikációs felületeként jellemezte az ATV-t és a Klubrádiót.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot, mondhatni egy „Lex Czeglédyt” nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője, Kósa Lajos és Kocsis Máté.

 • Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  A hétvégén csak helyenként várható eső, jellemzően meleg, napsütéses idő várható 20-25 fokos maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

 • Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban.