EUR: 335,45 Ft
CHF: 306,52 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Belföld

Ha sikeres lesz a családvédelmi akcióterv, megdőlhet az európai koncepció

Ha sikeres lesz a kormány családvédelmi akcióterve, akkor megdőlhet az az európai elv, miszerint a migrációba kell fektetni – mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezető igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató szerint belpolitikai értelemben az ellenzék “csapdahelyzetbe” került, hiszen, amikor szavazni kell majd ezekről az intézkedésekről, akkor “színt kell vallaniuk” – tette hozzá.


NOE: A családi akciótervvel megvalósul, amiért a nagycsaládosok harminc éve küzdenek

A családvédelmi akciótervvel megvalósul, amiért a nagycsaládosok egyesülete harminc éve küzd, vagyis a család a kormányzás középpontjába kerül – mondta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Kardosné Gyurkó Katalin hozzátette: minél rugalmasabb a családtámogatási rendszer, annál jobb, hiszen a családok különböznek, így eltérő segítségre van szükségük.


Az akcióterv sokkal átfogóbb, mint ahogy az egyesület azt várta. A NOE két éve a gyermekvállalás ösztönzésére benyújtott javaslatában a bérlakásprogram fejlesztését szorgalmazta, de Orbán Viktor bejelentése ennél sokkal többre hívatott, hiszen a családvédelmi akcióterv által elhárulhat a gyermekvállalás anyagi akadálya – közölte.

A családok nagy érdeklődéssel fogadták az akciótervet, amelynek minden pontjáról érkezett már kérdés az egyesülethez. A bejelentés óta 170 megkeresést fogadtak – fűzte hozzá Kardosné Gyurkó Katalin.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek