EUR: 337,26 Ft
CHF: 315,79 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Belföld

Hallgatnak az ellenzéki médiumok a Zsidó Világkongresszus vezetőjének bírálatáról

Példátlanul keményen bírálta az egész magyar ellenzéket Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője. Óva intette attól, hogy a náci Jobbik-elnök pártjával, a Jobbikkal “bizniszeljenek”. A nyilatkozat tegnap kora este jelent meg, de az ellenzéki propagandamédiumok – 24, 444, hvg – nem írták meg. Kínos nekik, ezért eltitkolják olvasóik előtt – írja az Origo.

A portál kíváncsi volt rá, hogy a bírálatról vajon beszámoltak-e az ellenzéki médiumok, de erre az a válasz, hogy nem.

Nem ír egy szót sem Lauder aggódó nyilatkozatáról nem ír a 24, nem ír a hvg, de még Soros blogja, a 444 sem. Nyilvánvaló: ezt nem tudják megmagyarázni, kimagyarázni, kifordítani. Sokszor megírtuk: az ellenzéki propagandamédiumok, átvéve a gyenge ellenzéki pártok szerepét, maguk kezdtek politizálni. Vagy Soros pénzén, vagy éppen Soros pénze után ácsingózva, és ennek megfelelően teljesítve – ismerteti az Origo.


Mint arról a Lokál is beszámolt, ma már egyetlen baloldali politikus sem hajlandó felvállalni korábbi véleményét, pedig néhány éve még a Jobbik betiltását, a „dísznácik” eltűnését kívánták, követelték. Az akkor háborgó DK és az MSZP politikusai most rendre magyarázzák a Jobbik bizonyítványát, csakhogy összefoghassanak a szkinhed Sneider Tamás által vezetett párttal a hatalom megszerzése érdekében.

Nem tartja nácinak Karácsony Gergely azt, aki zsidók listázását javasolta a parlamentben – ezt jelentette ki a baloldal főpolgármester-jelöltje a Hír TV-ben. Nem csak ő nézné el a Jobbik szélsőjobboldali, antiszemita és rasszista kilengéseit a hatalom érdekében, hiszen ma már az MSZP, a DK politikusai is félrenéznek, vagy egyenesen mentegetik a fasiszta eszméket ma is gyakorta hangoztató politikusokat magába gyűjtő pártot, holott pár éve még a betiltásukat követelték.

Az Origo beszámolójából kiderül, Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke óva intette attól a magyar pártokat, hogy “bizniszeljenek” a Sneider Tamás féle Jobbikkal, és beengedjék őket a magyar politika fősodrába. Lauder elmondta, hogy az elmúlt hónapokban többször hallott arról, hogy a magyar ellenzéki pártok egyes képviselői azon gondolkoznak, hogy a szélsőséges Jobbikkal szövetséget kössenek.

Nemrégiben Magyarországra utaztam, hogy fel tudjam mérni a helyzetet, és csalódottan tapasztaltam, hogy ezek az információk maximálisan igazak voltak– mondta a Zsidó Világkongresszus vezetője, aki felelevenítette, hogy néhány évvel ezelőtt a Jobbik nyíltan antiszemita, rasszista és idegengyűlölő retorikát folytatott és ideológiát képviselt, és  a Jobbiknak azóta sem sikerült eltávolodnia az antiszemita gyökereitől.


A zsidó vezető szerint, amíg a szélsőséges irányvonal uralkodik a párton belül, addig az ellenzéknek le kell szögeznie, hogy nincs szövetség velük.

Amíg ezek a változások nem következnek be, addig veszélyes valamennyi magyar párt számára, hogy “bizniszeljen” a szélsőséges Jobbikkal, vagy beengedje őket a magyar politika fősodrába– tette hozzá Lauder.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek