EUR: 322,40 Ft
CHF: 287,62 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Sport

Hatodszor is Patriots!

A New England Patriots nyerte a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagy döntőjét, az 53. Super Bowlt, miután 13-3-ra legyőzte a Los Angeles Rams együttesét.

Az atlantai összecsapás a Super Bowlok történetének legkevesebb pontjával záruló mérkőzését hozta. A Patriots története hatodik bajnoki címét szerezte meg, ezzel az örökrangsor élén utolérte a Pittsburgh Steelerst. Az irányító Tom Bradynek ugyancsak ez volt a hatodik bajnoki címe, ő az első ilyen játékos az NFL-ben. A mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP) az elkapó Julian Edelman lett. A döntőt a Mercedes-Benz Stadionban 70 ezer 81 szurkoló követte figyelemmel. A félidőben a Maroon 5 lépett fel, a műsorért pedig 500 ezer dollárt kaptak (138 millió forint), sokak szerint egyébként ez volt minden idők legrosszabb halftime-show-ja. A színpadon egyébként két rapper is megjelent Big Boi és Travis Scott személyében. Amint már megszokhattuk a televíziós társaságok is jól jártak, ugyanis a döntő alatt egy 30 másodperces reklámért 5,2 millió dollárt (1,4 milliárd forint) kellett fizetni és többek között a Budwieser, a Microsoft és a Pepsi sem sajnálta kiadni a pénzt egy szpotra.


 

Rekordok

  • Tom Brady 41 évesen nyerte meg a Vince Lombardi-trófeát, ezzel ő lett minden idők legidősebb Super Bowl-győztes irányítója.
  • A döntőben a két csapat együtt mindössze egyetlen játékot indított el a másik vörös zónájában, ami szintén negatív rekord.
  • A Los Angeles Rams az első a Super Bowlok történetében, melynek első hét támadása egyaránt puntolással végződött.
  • A Rams egyetlen touchdownt sem tudott összehozni a döntőben.
  • Amióta Sean McVay, a Rams vezetőedzője, az eddigi 35 mérkőzésén még sosem zárt támadópont nélkül a csapata az első félidőben, ez most megtörtént.

 

 

Kapcsolódó Cikkek