EUR: 335,54 Ft
CHF: 306,64 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Eger

Hazai pályán nyertünk!

Hazai pályán várta a ZF-Eger a szombathelyi AVUS-t. A találkozó megkezdése előtt azonban egy örömteli és egy szomorú megemlékezést is tartottak. Hosi, azaz Hosnyánszky Norbert jubilálását köszöntötték, aki 400. alkalommal csobbant a medencébe a magyar első osztályban. Majd egy törzsszurkolóról emlékeztek meg a hazaiak: nemrég elhunyt dr. Gulyás István, aki több évtizede minden hazai összecsapáson jelen volt, és szinte minden idegenben játszott meccsre elkísérte kedvenc csapatát. Egyperces néma csenddel adóztak szurkolójuknak a sportolók.

Kicsit lomhábban kezdődött a rangadó, az ünneplésből és gyászhangulatból nehezen visszatérő egrieknek hamar meg is rezdült a hálójuk, a szombathelyiek frissebben eszméltek. Majd emberelőnyből Decker Ádám egyenlített, nem sokkal később pedig Hosnyánszky Norbert, szétbombázva a kapufát, fergeteges góllal megszerezte a hazai előnyt. Az első negyedet szépen zárta Sánta Dániel, aki az utolsó pillanatban erősítette meg az Eger vezetését.


Olimpiai bajnokunk, Hosi eredményes volt a medencében, a második negyedben újabb találatot bikázott a vendégek kapusának feje fölé. Aztán a szombathelyiek is feltámadtak, és rendkívül izgalmas meccs kerekedett, szinte forrt a medence, így kaptunk is, lőttünk is gólt. Hosnyánszky már a harmadik találatot nyugtázhatta, majd csatlakozott hozzá Nikola Murisics, aki szintén megmozgatta Horváth Alex hálóját.

Dabrowski Norbert és Petrovai Márton csapata folyamatosan támadta a vendég AVUS-t , de a szombathelyiek sem hagyták magukat, a harmadik negyedben nagyon látványos, rutinos csatát lehetett látni. Mindkét együttes remekelt a vízben, így a gólok sem maradtak el, 10-6 volt az utolsó előtti negyed zárása.


Az utolsó felvonásnál már erősen érzékelhető volt a fáradtság mind két gárda részéről, több volt az egymás elleni, mint a kapu irányába tett csata. Az utolsó 8 perc végére mégis összességében egy lendületes, látványos és küzdelmes találkozót láthattunk. Végül nagy örömünkre a hazai ZF-Eger szállhatott ki a vízből győztesként. A végeredmény 14-8 lett.

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger OB I-es vízilabdacsapat edzője így összegezte a rangadót : – Nehéz pillanatokkal kezdődött a találkozó, őszinte részvétünket szeretném kifejezni dr. Gulyás István törzsszurkolónk halála miatt. A mérkőzésen a szombathelyiek megnehezítették a dolgunkat. Kissé csalódott vagyok, nagyobb ritmusban kellett volna játszanunk. Kiemelném, hogy a mérkőzés végén Decker Ádám révén lőttük meglőttük a szezon gólját!

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.