EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 16., szombat
Ödön

Egyéb Ózd

Helyreigazítás – avagy ne szólj, szám!

Polgármesteri tájékoztató néven jelent meg Ózd legújabb szórólapja, amelyben Janiczak Dávid szól a néphez. A 2019. január 25-én kiadott fecnit – amely a kiadvány minősítést sem érdemli meg – átolvasva ugyanis kiderül, hogy az nem is tájékoztató, hanem ellenségkeresés, sok-sok ferdítéssel.

Úgy tűnik, kimeríthetetlenek Ózd város költségvetésének anyagi forrásai, ha kommunikációról van szó. Most egy újabbal szórólappal lepték meg a polgárokat. Ennek második számában Helyreigazítás – A Lokál Extra helyett címen áldozott a drága idejéből Janiczak egy egész oldalt magyarázkodásra és valótlanságok közlésére. A polgármester számára már láthatóan elindult a kampány. A tisztánlátás érdekében ezúttal helyreigazítjuk a helyreigazítást.


Az A/8-as méretű fecni csak ellenségkeresés, sok-sok ferdítéssel

Aki nyitott szemmel jár az országban, láthatja a települések fejlődését, és szomorúan konstatálhatja, hogy Ózd egy helyben toporog, mert néhány szobor áthelyezésén és a köztéri virágágyások megújításán kívül nem sok minden változott. Pedig komoly lehetőség lett volna a fejlesztésekre, ha a városvezetés átgondolt fejlesztési lehetőségekkel rendelkezett volna. De nem rendelkezett, mert ötletek helyett csak álmai voltak. Ezt az állapotot kritizálta január 17-i lapszámunkban Riz Gábor. „Az ötlettelenség abban is megnyilvánult, hogy sokkal inkább támaszkodtak távol lévő párttársaikra, mint a helyben élő fejlesztési szakemberekre” – jelentette ki az ominózus mondat. Janiczak szerint viszont az a valóság, hogy „az ózdi városvezetés minden döntést helyben hoz meg”. Csakhogy képviselő úr nem az utóbbit vitatta, hanem azt állítja, lehet, hogy a döntést helyben hozzák, de a tanács és utasítás „fentről” jön.

Emlékezzünk, miután 2014. november 13-án Janiczak megnyerte a polgármester-választást, jobbikos „szakértők” lepték el az ózdi városházát, Hegedűs Lórántné vezetésével. Akkori hírek szerint szinte mindent átvilágítottak. Egyértelművé vált, hogy Janiczakot gyámság alá vonták, a vezetőknek és a párttagságnak pedig hetente beszámolót kellett/kell írni a pártközpont számára az elvégzett munkáról. A peres ügyeket a pártigazgató hozzátartozója intézte. Állításainkat megerősítette egy jobbikhoz korábban közel álló személy. A pesti pártvezetés tényleg nem szól bele városunk dolgaiba?


Janiczak Dávid

A polgármester a sajóvárkonyi iskola konyhájának ügyét is említi. Kétmillió forint hiányzik a felújítás befejezéséhez, ám az intézményvezetés még ígéretet sem kapott. Az viszont már megmosolyogtató, hogy a tájékoztatóban az Ózdra érkezett több mint 13 milliárd forint fejlesztési forrást saját teljesítményének tartja a polgármester. Véleményünk szerint a város lakói pontosan tudják, hogy ez nem így van. Még szerencse, hogy a 2014-es polgármesterváltás után nem minden szakembert távolítottak el a városházáról azok közül, akik a korábbi időszakokban bizonyították szakmai hozzáértésüket a projektek tervezésében és lebonyolításában. A polgármester tehát szokás szerint ezúttal is rosszul reagált. Mi viszont csak rávilágítottunk, hogy az ő álmai nem egyeztethetők össze az ózdi valósággal.

Megemlíti még Janiczak, hogy 20 eredményes pályázaton 3,5 milliárd forint érkezett Ózdra, ami több, mint a fideszes ciklusban elnyert összeg. Pedig a közelmúltban nyilatkozta, hogy politikai ellenszélben dolgoznak, Riz Gábor nem tesz semmit Ózdért. Akkor mi az igazság? Jó lenne végre véget vetni az országgyűlési képviselő rossz színben való feltüntetésének, mert a tények mást mutatnak, mint a Jobbik kommunikációja. Az ózdi embereket ugyanis jobban érdekli például a kohászat további fejlesztése, mint a szócséplés és a valóság elferdítése.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.